Gradonačelnica apeluje na građane Užica da poštuju nove mere Kriznog štaba!
16/03/2021

Gradonačelnica apeluje na građane Užica da poštuju nove mere Kriznog štaba!

Epidemiološka situacija u Užicu veoma je nestabilna, ocenila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, izrazivši nadu da će nove mere Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 doprineti smirivanju.

“Prema poslednjim podacima povećava se broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja, ali i broj hospitalizovanovih pacijenata u Opštoj bolnici Užice i Kovid bolnici u Krčagovu. Ponovo se u Opštoj bolnici Užice pravi reorganizacija, kako bi se povećao kapacitet za prijem novih pacijenata. Zbog toga je ovo trenutak da zamolim sve naše sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera nose zaštitne maske , drže fizičku distancu i izbegavaju sve  vrste okupljanja”, kaže gradonačelnica i još jednom apeluje na sugrađane da se prijave za vakcinaciju, jer, podseća, to je jedini izlaz iz ove situacije.

Prema odluci republičkog Kriznog štaba od večeras do ponedeljka u Srbiji će režim rada i života biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi. Vrtići nastavljaju da rade, dok će niži osnovci verovatno od ponedeljka bar na nedelju dana preći na onlajn nastavu. Sve državne institucije, pošte, banke, proizvodni pogoni i kapaciteti radiće normalno.

Za razliku od prethodnog vikenda, Zelena pijaca “Lipa” i  Mlečna hala radiće uobičajeno kao i do sada i to u vremenu od 06.00 do 16.30 časova (radnim danima i subotom), a nedeljom od 06.00 do 13.00 časova, uz sprovođenje preventivnih mera. Do ponedeljka 22.03.2021. godine neće raditi robna pijaca“Međaj” kao i sve radnje koje nisu prehrambenog karaktera na zelenoj pijaci “Lipa”.