Паркинг сервис

Паркинг сервис

На територији града Ужица, према положају, захтевима за паркирањем и карактеристикама паркирања утврђене су две зоне.

У зони I паркирање је временски ограничено до 120 мин. (60 + 60 мин.) без могућности продужења, осим у дане када се не врши наплата паркирања.

У Зони II паркиралишта се корисите без временског ограничења.

Наплата се примењује кроз три могућности:
• СМС поруком,
• куповином паркинг карте на киоску
• директном наплатом на паркиралиштима затвореног типа (Јавна гаража и паркинг у улици Краља Петра I на простору срушене поште).

Нови систем наплате путем СМС поруке је веома једноставан и реализује се тако што се укуца регистарски број возила и пошаље као порука на број 8311 за зону I где је време паркирања ограничено на 120 минута по цени од 50 динара/h, или на број 8312 за сат времена паркирања у зони II по цени од 40 динара/h.

Грађани који имају потребу за паркирањем више сати у току дана, а то морају да ураде у зони наплате, могу користити вишесатну паркинг карту на паркиралиштима у зони II. Слањем поруке на број 8313, корисницима услуге паркирања је обезбеђена вишесатна паркинг карта која важи од момента када је купљена до краја дана у коме се врши наплата паркирања и кошта 150 динара.

При коришћењу паркинг карте, корисник је дужан да на паркинг карти огребе годину, месец и дан у којем користи паркинг место, сат и минут у коме је паркирање започето. Карту видљиво истакнути са унутрашње стране предњег ветробранског стакла.

Наплата паркирања на паркиралиштима се врши радним данима од 7,00 до 20,00 и суботом од 7,00 до 14,00 часова.

Капацитет Јавне гараже је 200 места, од чега ЈКП “Биоктош” располаже са 160.

Јавна гаража

Паркинг у улици Краља Петра I (на простору срушене поште)

Јавна гаража и паркинг у улици Краља Петра I (на простору срушене поште) спадају у затворени тип паркиралишта на којима се услуга паркирања врши путем директне наплате у складу са временом проведеним на паркиралишту. Услуга паркирања у Јавној гаражи износи 50 динара/h за путничка возила, а на паркингу у улици Краља Петра I 50 динара/h.