Oglas za davanje  u  zakup  gradskog  građevinskog  zemljišta u javnoj svojini  prikupljanjem  zatvorenih  pisanih  ponuda
22/04/2024

Oglas za davanje  u  zakup  gradskog  građevinskog  zemljišta u javnoj svojini  prikupljanjem  zatvorenih  pisanih  ponuda

Na osnovu Odluke o građevinskom zemljištu (Sl. List opštine Užice br.5/14 , br.38/14 i Sl. list Grada Užica br.19/22 deo IV Davanje građ.zemljišta u zakup  ), Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera na javnim i drugim površinama(Sl. list Grada Užice br. 19/22) i Dopune Programa postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene na teritoriji  Grada Užica i Opštine Sevojno (Gradsko veće III 353-50/24 od 20.02.2024.god.), Grad Užice, Gradska uprava za urbanizam,izgradnju i imovinsko-pravne poslove raspisuje

O G L A S

za davanje  u  zakup  gradskog  građevinskog  zemljišta u javnoj svojini 

prikupljanjem  zatvorenih  pisanih  ponuda

 

 

  1. I) Lokacije za postavljanje montažnih kiosaka,namenjen tercijalnim delatnostima ( uslužno-trgovinske,prodaja sveća , menjačnica i sl.)

Iznos kaucije: 100.000,00 dinara

Iznos depozita na ime troškova uklanjanja pojedinačnog kioska:

50.000,00 dinara

Rok zakupa : 5 (pet ) godina

Lokacija

 

Površina lokacije

(m2)

 

Tip kioska ,

površina kioska(m2)

 

 

Početni iznos

zakupnine koji

se licitira

(din.)

L15:

Ul.Miloša Obrenovića ,pored broja 11a

 

 

6,25

 „ Tip 1“

površina kioska 4,00

bez mogućnosti postavljanja rashladnih  uređaja

 

 

137.858,70

 

  1. II) Ostale lokacije – prostor za prodaju kokica

 

Rok zakupa lokacije: 1 ( jedna ) godina

Iznos depozita na ime troškova uklanjanja objekta: 5.000,00 dinara

Kaucija: 20.000 dinara

 

 

Lokacija

 

Površina lokacije

 

Početni iznos zakupnine

koji se licitira (din)

L29:

Ul. Dimitrija Tucovića  – Trg, pored travnjaka

 

3,50 m2

 

40.989,30

USLOVI   ZAKUPA   ZEMLJIŠTA:

                Obaveza učesnika Oglasa koji dobije predmetnu lokaciju u zakup je plaćanje:  troškova komunalne takse i troškove održavanja javne čistoće u svemu saglasno Rešenju Grada Užica.

               Obaveza zakupca koji dobije građevinsko zemljište u zakup je  da isto uredi i objekat postavi u svemu prema uslovima iz Programa postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene na teritoriji  Grada Užica .

 

USLOVI   OGLASA:

Pravo učešća na Oglas imaju sva pravna lica i preduzetnici na teritoriji Republike Srbije.

Prijavljivanje na Oglas vrši se na posebnom obrascu – oglasnoj prijavi koja se može dobiti u Odseku za građevinsko zemljište, Gradske uprave za urbanizam,izgradnju i imovinsko pravne poslove .

U prijavu je potrebno uneti podatke o učesniku Oglasa i lokaciji na koju se prijava odnosi. Uz prijavu je potrebno priložiti dokaz o uplati kaucije i depozita na ime obezbeđenja učešća na Oglas . Uplatu kaucije i depozita izvršiti na uplatni račun javnih prihoda – podračun za posebne namene: uplata depozita broj : 840-818804-47 sa modelom plaćanja 97 i pozivom na broj 89-100  , potvrdu nadležnog poreskog organa o izmirenim i dospelim porezima, doprinosima i drugim javnim dažbinama ( ne stariju od dva meseca) .

Ponuda za učešće na Oglas podnosi se u pisanoj formi,u propisno zatvorenom kovertu putem pošte preporučeno ili neposredno na adresu: Grad Užice , Gradska uprava za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove , Odeljenje za imovinsko-pravne poslove , Ulica Dimitrija Tucovića br.52 , u prijemnoj kancelariji    ( soba br.9 ) Gradske uprave za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove,  do  29.04.2024. god. do 14 časova (bez obzira na način na koji se dostavljaju). Na koverti mora pisati : ZA OGLAS – NE OTVARATI – sa jasnom pisanom oznakom za koju lokaciju se ponuda odnosi,a na poleđini koverta navesti naziv ponuđača.

Ponuda mora da sadrži: Uredno popunjenu  prijavu , dokaz o uplati kaucije i depozita , potvrdu nadležnog poreskog organa o izmirenim i dospelim porezima,doprinosima i drugim javnim dažbinama  (ne stariju od dva meseca ) i fotokopiju Rešenja izdatog od APR.

Neblagovremene ponude, kao i ponude koje ne sadrže sve navedene elemente smatraće se nevažećim i neće se razmatrati.

Prioritet na ustupanje građevinskog zemljišta u zakup imaće učesnik Oglasa koji ponudi najveći iznos zakupnine u odnosu na utvrđeni početni.

Otvaranje ponuda i odabiranje najpovoljnijeg ponuđača obaviće Komisija formirana Rešenjem Gradonačelnika Grada Užica za davanje u zakup građevinskog zemljišta dana   30.04.2024.god. u 11 časova, u maloj sali Grada Užica.

                 Oglas ostaje otvoren za preostale lokacije do davanja u zakup svih ponuđenih lokacija . Preostale slobodne lokacije dodeljivaće se u zakup primenom merila: „ dodeliće se  ponuđaču koji prvi podnese urednu ponudu čije prispeće će se protokolisati u prijemnoj kancelariji  ( soba br.9 ) Gradske uprave za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove “.

               Institut otvorenog oglasa počinje teći narednog dana od dana isticanja rezultata ovog oglasa na oglasnoj tabli Grada Užica .

               Prilikom odabira najpovoljnijeg ponuđača primenjivaće se sva merila iz osnovnog oglasa.

Rezultati Oglasa biće objavljeni na oglasnoj tabli Grada Užica u roku od tri dana, a Komisija će u roku od osam dana od dana otvaranja ponuda utvrditi najpovoljnijeg ponuđača i podneti predlog za davanje zemljišta u zakup. Učesnicima Oglasa koji nisu predloženi za dodelu zemljišta u zakup, po isticanju rezultata Oglasa, biće izvršen povraćaj uplaćene kaucije od strane Grada Užica u roku od 3 (tri) dana od dana isticanja rezultata Oglasa. Učesnicima oglasa koji su predloženi za dodelu zemljišta u zakup kaucija se zadržava i uračunava u cenu lokacije.

Ukoliko učesnik Oglasa posle otvaranja ponuda, a pre uručenja Rešenja o dodeli zemljišta u zakup odustane od ponude, nema pravo na povraćaj uplaćene kaucije.

Ukoliko učesnik Oglasa kome je uručeno rešenje o dodeli u zakup zemljišta ne zaključi ugovor o zakupu ili ne plati ponuđeni iznos u roku ,koji će se definisati rešenjem, odmah će se pokrenuti postupak za poništaj rešenja o dodeli predmetnog zemljišta u zakup i vraćanje istog u posed Gradu Užicu, bez prava na povraćaj uplaćene kaucije.

Ukoliko ponuđač posle otvaranja ponuda , a ukoliko je najpovoljniji ponuđač, odustane od ponude,odnosno ne zaključi ugovor  o zakupu u ostavljenom roku nema pravo učešća na narednom oglasu za tu lokaciju i to u periodu od 5 (pet) godina.

Ukoliko se na Oglas prijavi samo jedan učesnik postupak će se provesti, a ponuđaču će se predložiti dodela zemljišta u zakup ukoliko je ponudio najmanje početni iznos zakupnine za odnosnu lokaciju.

Ukoliko na Oglasu za istu lokaciju dva ili više učesnika Oglasa ponude isti iznos zakupnine, ponuđaču čija je ponuda prva prispela (prva zavedena u registar ) ,a što se registruje upisnikom Pisarnice Gradske uprave za urbanizam , izgradnju i imovinsko-pravne poslove,predložiće se dodela u zakup lokacije.

Za sva bliža obaveštenja i uvid u predmetne lokacije učesnici Oglasa mogu se obratiti Odseku za građevinsko zemljište, Gradske uprave za urbanizam,izgradnju i imovinsko pravne poslove  , svakim radnim danom u vremenu od 8 do 15 časova ili na telefon 590-118.

Ovaj Oglas se nalazi na sajtu Grada Užica na adresi web:  www. uzice.rs .