U okviru promocije turističke ponude regije Zapadna Srbija na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, najavljen je V Međunarodni festival prirode i tradicije Žestival 2019.godine. Predstavnici Organizacionog odobora kao i proizvođači autentičnih tradicionalnih proizvoda su predstavili, najavili i pozvali mnoge zainteresovane da krajem avgusta ove godine budu gosti Užica i već nadaleko poznatog Međunarodnog festivala prirode i tradicije Žestival.
Mnogi posetioci Sajma turizma su ne skrivajući zadovoljstvo degustirali i uživali u Užičkoj prepečenici, komplet lepinji i kozijem siru.
Predsednik Organizacionog odbora Žestivala, Branislav Mitrović, najavljujući V jubilarni Međunarodni festival prirode i tradicije Žestival istakao je da se Festival za kratko vreme pozicionirao “rame uz rame” sa najznačajnijim turističko – privrednim manifestacijama u našoj zemlji. I ove godine, rekao je Mitrović, Žestival će biti mesto uživanja ali i značajan poslovni događaj koji će povezati proizvodne distributere i predstavnike trgovinskog i ugostiteljskog sektora, a na Boemskoj večeri uz zvuke tamburaša, Užičani će se prisećati starog Užica, znamenitih Užičana koji su sebe ugradili u temelje ovoga grada.
Članica Gradskog veća zadužena za turizam, Maja Vermezović istakla je velike napore ali i rezultate Grada Užica u izgradnji turističke infrastrukture i unapređenju turističke ponude i pozvala posetioce sajma da obavezno posete Kadinjaču, hidrocentralu pod gradom, Staparsku banju, Potpećku pećinu, stazu zdravlja i Stari grad.
Dragan Lazić, vlasnik pekare “Šuljaga”, laskave tutule kreatora najveće komplet lepinje na svetu je obećao da će za V jubilarni Žestival sačiniti Užičku komplet lepinju od prošlogodišnje bar za 5 cm.
Mlada preduzetnica iz Ravni Dragica Ojdanić služeći vrhunskog kvaliteta pozvala posetioce da posete Ravanjske visove, netaknuti deo prirode.