Završeno asfaltiranje sedam putnih pravaca u Kačeru
20/09/2023

Završeno asfaltiranje sedam putnih pravaca u Kačeru

Danas je asfaltiran sedmi, ujedno i poslednji ugovoreni putni pravac za ovu godinu u MZ Kačer. Meštani nekoliko zaseoka u kojima se radilo prethodnih dana veoma su zadovoljni, a prema rečima nadležnih građevinska sezona u punom je jeku i radovi se nastavljaju i u svim ostalim mesnim zajednicama.

Miloš Milivojević direktor JP “Užice razvoj” istakao je obilazeći radove na putnim pravcima u Kačeru, da je u prethodnom periodu urađena i rekonstrukcija saobraćajnice u zaseoku Brkovići, koja MZ Kačer povezuje sa Belom Zemljom.

“Sanirali smo i glavnu saobraćajnicu ka Beloj Zemlji a pored toga radimo i sanaciju puta u naselju Pandurica i naredne nedelje ćemo i taj putni pravac asfaltirati. Radi se intezivno i u ostalim mesnim zajednicama pa se radovi izvode i u MZ Gostinica, u Staparima, ali i u Zlakusi gde se vrše završne pripreme pred Miholjske susrete sela, koji se održavaju u subotu 23. septembra. Osim sesokih mesnih zajednica dosta se radi i u gradu i pokušaćemo da do kraja građevinske sezone sve započete i planirane radove i završimo”.

Milija Arsić član Saveta MZ Kačer zahvalio se gradu i JKP “Niskogradnja” na razumevanju za meštane zaseoka u kojima se radilo ovih dana. Prema njegovim rečima dosta se radilo u prethodnih par godina, pa je za asfaltiranje ostalo tek nekoliko putnih pravaca.

Zahvalnsot je izrazio i meštanin zaseoka Sremčica Aco Jokić, istakavši da putevi mnogo znače ljudima koji ovde žive i bave se poljoprivredom.