Završava se realizacija projekata vrednih više od 30 miliona dinara
01/12/2021

Završava se realizacija projekata vrednih više od 30 miliona dinara

Građevinska sezona privodi se kraju, a sa njom i radovi na nekoliko gradilišta koji su finansirani sredstvima grada i resornih ministarstava.

Završeno je komletno dečije igralište na Tari, investicija vredna oko 12 miliona dinara za koju je Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 7,6 miliona dinara. Kako ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” postavljeno je novih 13 igračaka, urađena ograda i podloga prema pravilima struke tako da je igralište poseduje neophodni sertifikat.

Maksimović dodaje da su završeni i svi građevinski radovi na pešačkoj stazi Carina- Krčagovo čiju izgradnju je finansirao grad sredstvima u iznosu od 7 miliona dinara.

“Urađeni su svi betonski radovi, u narednih 5 do 6 dana očekujemo postavljanje rasvete, a biće postavljene i  klupe i kante. Završeni su i svi radovi u sportskom centru u okviru Studenskog doma u Krčagovu koji se odnose na izgradnju tribina, počelo je asfaltiranje budućeg košarkaško – fudbalskog terena, a nakon toga biće postavljene sprave, igračake, tartan i drugi planirani mobilijar, kaže Maksimović uz napomenu da su za realizaciju ovog projekta Ministarstvo prosvete i Grad Užice opredelili 14 miliona dinara”.

Uporedo sa završetkom svih aktuelnih radova intezivno se radi na pripremi novih projekata koji će biti realizovani tokom naredne godine. Maksimović ističe da će i nove investicije biti planirane u saradnji sa građanima, odnosno prema njihovim potrebama.