Počela rekonstrukcija dečijeg bazena na Gradskoj plaži
24/08/2021

Počela rekonstrukcija dečijeg bazena na Gradskoj plaži

Danas su na Gradskoj plaži počeli radovi na komletnoj rekonstrukciji dečijeg bazena. Vrednost radova je 20 miliona dinara, izvodi ih preduzeće Mat invest i biće završeni u narednih 90 dana.

Iako je ugovor o radovima potpisan u julu mesecu, početak radova odložen je do kraja kupališne sezone, a na zahtev velikog broja sugrađana. Kako ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”, danas je počela prva faza, koja obuhvata komletno rekonstrukciju, nadogradnju i izgradnju kompletnog kompleksa oko malog bazena.

“Ovim projektom predviđeno je da se uradi nova betonska školjka, nova armatura, nove tribine na tri nivoa, prepumpna stanica tj. objekat koji će vršiti hlorisanje samog bazena. Izvršeno je kompletno priključenje na kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Radove će nagledati JP “Užice razvoj”, a kompletan projekat je radila firma Omega projekt.”

Maksimović posebno naglašava da se u prethodnih godinu dana, od kada je imenovano novo gradsko rukovodstvo velika pažnja poklanja uređenju javnih površina.

“Krenuli smo intezivno i sa izgradnjom novih pešačkih staza i ozelenjavanjem javnih površina. U Velikom parku krenuli smo sa izgradnjom skejt parka, a urađene su i nove klupe na Gradskoj plaži. I u narednom periodu kao što smo i zadnjih godinu dana, nastavićemo sa sanacijom što više javnih površina i u Velikom parku,  kao i u ostalim delovima grada.

Branko Bogićević direktor JP “Veliki park”, ustanove koja će gazdovati dečijim bazenom, kaže da će na ovaj način najmlađi Užičani dobiti potpuno bezbedan prostor za kupanje

“Pored toga što će bazen korisiti gradsku, a ne vodu iz Đetinje i biće dimenzija u planu su brojni sadržaji za decu, lastin rep, pečurka, vodogan koji će biti obnovljen. Vratićemo ljude na plažu, jer samim insistiranjem kupača produžili smo kupališnu sezonu do maksimuma”.

Danas se krenulo sa razbijanjem betonske podloge za iskop odnosno izgradnju mašinske sale, nakon čega će i uslediti i ostali planirani radovi  a po rečima Miša Blagojevića rukovodioca gradilišta rokovi će biti ispoštovani a radovi izvedeni po projektu.