Narodno pozorište otvara sezonu 543 premijerom - "Kako održavati fikus"
06/09/2018

Narodno pozorište otvara sezonu 543 premijerom – “Kako održavati fikus”

Užičko Narodno pozorište započeće ovogodišnju sezonu premijerom predstave “Kako održavati fikus” čiji je autor mladi Užičanin Ognjen Obradović, a režiser Jug Đorđević. Premijera je zakazana za utorak, 11. septembar i to će biti 543 premijera koju je užičko pozorište izvodi. Tema predstave je savremena srpska porodica i njene frustracije, snovi i ambicije i to u vremenu i svetu gde su društvene mreže i rijaliti programi preuzeli stvarnost.

Predstava “Kako održavati fikus” je 543 premijera koju je užičko pozorište izvodi

Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta, je najavljujući premijeru i govoreći o kulturnim vizijama koje je Užice oduvek imalo, naveo i da je “još od, recimo vremena Mališe Atanackovića pa naovamo, Užice bilo grad koji se trudi da daleko vidi i na svojevrstan način pomera granice. U ovih 543 premijera koje smo imali, izvodili su se i tekstovi poznatih Užičana, Milutina Uskokovića, Milenka Misailovića, Stiva Tešića, Ljubomira Simovića, Dobrila Nenadića, Milovana Vitezovića, Svetislava Basare i evo sada, mladog pisca Ognjena Obradovića.” – rekao je Stamatović i dodao da su ta imena svojevrsna obaveza: “To je izazov i zadatak za nas kao ustanovu koja baštini vrednosti ljudi i koja se trudi da ih dovede do svojevrsne pozorišne večnosti. Ova dva mlada umetnika, dramaturg Ognjen Obradović i režiser Jug Đorđević, već su iskazali svoj talenat i nadam se da će ova predstava biti još jedan uspešni delić u budućem mozaiku njihovih karijera.”

Član Gradskog veća zadužena za kulturu, Marija Trmčić  Bogojević je predstavu ocenila kao jedan lep i kvalitetan kulturni sadržaj koji očekuje Užičane: “Sada, na samom kraju Užičkog kulturnog leta, predstava “Kako održavati fikus” biće važan događaj u kojem će naši sugrađani i svi oni koji budu u našem gradu i Pozorištu uživati. Narodno pozorište naviklo je sve nas na visoke pozorišne standarde i pored toga, posebno nam je drago što je predstava delo našeg Užičanina Ognjena Obradovića. Nadam se da ćemo ovu predstavu dugo gledati na užičkoj sceni i da ćemo uživati u njoj.”

O predstavi su govorili, pored Đorđevića i Obradovića, i ostali umetnici koji su učestvovali u ovom kulturnom projektu.