Град донирао Здравственом центру још једно санитетско возило
13/08/2021

Град донирао Здравственом центру још једно санитетско возило

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уручила је директору Здравственог центра Ужице кључеве новог санитетског возила вредног 4,7 милиона динара. То је, по њеним речима, наставак активности на подизању квалитета здравствених услуга.

“На врху наше листе приоритета је брига о здрављу наших суграђана, односно очување јавног здравља. И ова донација пример је да град Ужице мисли на своје грађане. Ново возило олакшаће рад екипама Службе Хитне помоћи које су даноноћно на терену, али и самим пацијентима. Сви заједно желимо да покушамо у годинама које су пред нама ниво здравствених услуга да подигнемо на што већи ниво и из тог разлога са нестрпљењем очекујемо реконструкцију и доградњу Опште болнице Ужице. Из буџета Града је у пројектно техничку документацију уложено 100 милиона динара, документација је прошла ревизиону комисију и очекујемо да ћемо услове и дозволу за прву фазу грађевинских радова добити до краја године. Реконструкција ће ићи фазно, јер важно је да и за време реализације пројекта други део болнице функционише нормално. Поносни смо што ће један овако велики капитални пројекат, вредности преко 30 милиона евра, бити урађен у нашем граду”.

Уз захвалност Граду и градском руководству на овој донацији, директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић такође је нагласио огроман значај реконструкције Опште болнице, која је изграђена 1988. године. Он је подсетио и на значај опреме вредне више од 4 милиона евра која је у Здравствени центар стигла у последње две године и најавио да ускоро можемо очекивати и нову опрему. Додаје и да је захваљујући подршци локалне самоуправе на виши степен подигнут ниво здравствених услуга.

“Добили смо потпуно опремљено возило за потребе хитне службе и за транспорт пацијената. Куповина новог аута, значи бољу безбедност за пацијенте и особље, правовремене интервенције и траспорте. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама и уз подршку државе кроз пар година добити један од најсавременијих Здравствених центара у Србији”.

За опрему, возила, рад лекара специјалиста и учешће у више пројеката заједно са министарствима је у прошлој години из буџета Града опредељено око 12 милиона динара. Још око 13 милиона динара издвојено је за потребе опремања ковид болнице у Крчагову и набавку средстава за дезинфекцију.