Asfaltiranjem se završava kompletna rekonstrukcija Ulice Braće Čolića
28/10/2021

Asfaltiranjem se završava kompletna rekonstrukcija Ulice Braće Čolića

Asfaltranjem se završava kompletna rekonstrukcija Ulice Braće Čolića u Sevojnu. Pored nove podloge i asfalta u ovoj ulici komletno je rekonstruisana i vodovodna mreža.

Posle radova koje je JKP “Vodovod” izvodilo u prethodne dve godine u ovoj ulici meštani mogu biti mirni u narednih nekoliko decenija.

“JKP “Vodovod” je u prethodne dve godine izvodio radove na rekonstrukciji vodovodne linije i zamenjeno je oko 500m2 azbestnih cevi. Pored radova na zameni cevovoda urađeni su kompletno svi kućni priključci i što se tiče vodovodne mreže ova ulica je mirna bar 30 do 40 godina. Radovi su bili nephodni jer je dolazilo do učestalih kvarova, godišnje smo imali po 4 do 5 kvarova koji su značajno opterećivali i nas kao vodovod, ali i građane. Imali smo velike troškove i u opremi ali i gubitku vode. Ovim radovima smo za jedan dužni niz godina rešili probleme vodosnabdevanja u ovom delu Sevojna”, istakaoje Duško Ljujić direktor užičkog “Vodovoda”.

 

Po rečima Nikole Maksimovića direktora JP “Užice razvoj” Grad Užice je ove godine za rekonstrukciju i infrastrukturu u Gradskoj opštini Sevojno izdvojio preko 25 miliona dinara.

“Danas se nalazimo u Ulici Braće Čolić gde je izvršena kompletna rekonstrukcija vodovodne linije vredna oko 11 miliona dinara, dok je za asfaltiranje opredeljeno 4 miliona. JKP “Niskogradnja” je izvršila kompletno sve pripreme podloge, iskope i prilaze kućama u samoj ulici i očekujemo u narednih 7 dana da kompletno završimo ulicu i asfaltiranje u punom profilu. 10 miliona dibara izdvojeno je ove godine za udruživanje sredstava sa meštanima i završeni su tenderi za izgradnju putnih pravaca na osnovu odluka Gradske opštine Sevojno. U dogovoru sa JKP “Niskogradnja” ovih dana kreće se u pripremu 11 putnih pravaca dužine od 70 do 150m2 i očekujemo da sve putne pravce završimo do kraja godine”.

Snežana Milutinović direktorka JKP “Niskogradnja” ističe da ovo preduzeće i dalje radi punim kapacitetima i da će tako biti sve do nekih većih padavina.

“Ujedno se pripremamo i za zimsku sezonu , pokušaćemo ako vremenskim uslovi dozvole, da završimo započete radove naročito u gradskom jezgru, naravno i u seoskim mesnim zajednicama”.

Ivan Marić predsednik Gradske opštine Sevojno zahvalio se građanima na strpljenju.

“Na kraju ćemo biti svi zadovoljni jer smo rešili problem vodovoda i asfaltiranja. Nastavićemo dalje sa radovima po ugovorima o udruživanju za koje su građani izdvojili novac u maju mesecu. Imamo i dva putna pravca koji se rade direktnim investicijama grada koji su trenutno u pripremi, Aksentijevića i Karadžića luka, odnosno spajanje sa glavnim putevima”.

Kako ističe Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice, ekipe JKP “Niskogradnja” se trenutno nalaze i u MZ Nikojevići, Gostinica, Stapari i Krčagovo. Po njegovim rečima ostaće par mesnih zajednica koje neće biti završene u ovoj godini, ali će ti poslovi biti prvi na proleće čim to dozvole vremenski uslovi.