Plan razvoja, radionice za definisanje mera
16/05/2022

Plan razvoja, radionice za definisanje mera

Novi ciklus radionica u okviru kojih će biti definisane mere za unapređenje postojećih uslova u svim oblastima sa ciljem izrade što kvalitetnijeg Plana razvoja grada Užica nastavljen je temama koje se odnose na kulturne sadržaje za decu i mlade, razvoj održive energetike, povećanje samostalnih zelenih površina i unapređenje komunalnih usluga, čišćenje i održavanje javnih i zelenih površina i javne rasvete i unapređenje sistema saobraćaja.

Uz razmatranje postojećeg stanja, tokom radionica, predloženi su novi modeli i mehanizmi za unapređenje u pomenutim oblastima, jer kako su zaključili učesnici, prostora za to ima dovoljno.

Pored članova Koordinacionog tima za izradu Plana razvoja grada Užica 2022-2029. i predstavnika relevantnih institucija radionicama prisustvuju i stručni konsultant.

Grad Užice je potpisao Sporazum o poslovnoj saradnji za podršku za izradu nacrta Plana razvoja sa Republičkim sekretarijatom za javne politike, a u okviru Projekta za mentorstvo u lokalnom procesu planiranja u cilju lokalizacije Agende za održivi razvoj do 2030. godine u Srbiji, koji se finansira iz sredstava vlada Nemačke i Švajcarske u okviru projekta “Reforma javnih finansija-Agenda 2030”, koji sprovodi GIZ.