39. sednica Skupštine grada Užica: Rebalansom budžeta sredstva za zaštitu životne sredine uvećana za 20 miliona dinara
05/02/2020

39. sednica Skupštine grada Užica: Rebalansom budžeta sredstva za zaštitu životne sredine uvećana za 20 miliona dinara

Užice, 4. februar: Užički odbornici usvojili su prvi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta. Rebalansom je predviđeno uvećanje budžeta za 25 miliona dinara na osnovu analize ostvarenih prihoda  od poreza na zarade u prethodnom kvartalu i ova sredstva raspoređena su, u najvećoj meri, za uvećanje stavke koja se odnosi na zaštitu životne sredine. Tako je ovim za mere energetske efikanosti opredeljeno još 20 miliona dinara   čime je omogućeno korišćenje ovih subvecija većem broju građana, a u cilju zaštite životne sredine i smanjenje zagađenosti na teritoriji Užica.

Prihvaćen je projekat koji se odnosi na javno privatno partnerstvo koji se odnosi na lokalni prevoz putnik i na pružanje staničnih usluga na gradskoj autobuskoj stanici, a u skladu sa tim, odlučeno je da se pristupi sprovođenju izbora strateškog partnera u skladu sa ovim projektom.

Usvojene su i odluke koje se odnose na pristupanje izradi Generalnog urbanističkog plana, Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, o pružanju pravne pomoći i o zabrani izgradnje malih hidroelektrana na teritoriji grada.

Uz godišnje programe rada užičkih ustanova, Muzeja, Pozorišta, Biblioteke, Istorijskog arhiva, GKC-a, Gradske galerije, RCU-a, TO Užice, TO regije Zapadna Srbija i Centra za usluge socijalne zaštite, usvojeni su Plan kvaliteta vazduha za period od 2018. do 2023. godine, izveštaji Saveta za zdravlje i Zelenog saveta.

Odlučeno je da se Duško Ljujić, dipl. ing. mašinstva, i Radoica Nišavić, dipl. farmaceut, imenuju za direktore “Vodovoda” i Apoteke “Užice. Imenovan je sastav Komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica i drugostepene komisije i usvojene izmene i dopune koje se odnose na organizaciju i funkcionisanje civilne zaštite i o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica.