XVI tradicionalni tandem biciklistički maraton stigao u Užice
25/07/2019

XVI tradicionalni tandem biciklistički maraton stigao u Užice

Učesnici XVI tradicionalnalnog tandem biciklističkog maratona stigli su juče u Užice gde im je upriličen prijem u Gradskoj kući. Maraton koji je krenuo iz Kragujevca i ide preko Užica, Višegrada i Sarajeva do Mostara je jednistvena manifestacija biciklista oštećenog vida, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ambasade BIH u Srbiji, zbratimljenih gradova Kragujevca i Mostara i gradova kroz koje maraton prolazi.

Domaćin biciklistima u našem gradu, zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević je rekao da Užice veliku pažnju pridaje promociji sporta i zdravog načina života i da će u skladu sa tim i ubuduće nastaviti da podržava ovu manifestaciju.

Najstariji učesnik maratona Miroslav Aksentijević je naveo da su među biciklistima i rekreativci i profesionalci, ali da su zajedno jedna kompaktna ekipa: „Imamo i devojke koje će skakati sa mosta u Mostaru i po prvi put jednog Italijana među nama.“

Marijana Urošević, jedna od devojaka učesnica maratona je istakla da ova manifestacija ima jedan viši cilj, a to je da uključi osobe sa invaliditetom u sportske aktivnosti, te da će, iako joj je ovo prvi put, narednih godina sigurno opet voziti ovaj maraton.