Uspešno završen 50. Srbija reli
25/09/2017

Uspešno završen 50. Srbija reli

Jubilarni 50. Srbija reli završen je dodelom priznanja najboljima, na Trgu partizana, odakle je u petak uveče sve i počelo. Pobednicima je pehare uručio čuveni Krum Dončev, petostruki pobednik Srbija relija, višestruki prvak Bugarske, ali i šampion Srbije iz 2012. godine. Time je reli sezona okončana, a sada sledi period analize i rešavanja brojnih detalja i problema kako bi se „kraljevska“ automobilska disciplina vratila na slavne staze uspeha i popularnosti.

Orhan Avdžioglu i ekipa TOK sport, ostaće upisani u istoriju našeg najvećeg i najznačajnijeg automobilskog takmičenja, kao pobednik 50. jubilarnog izdanja.  Druga pozicija pripala je dominantnoj posadi s kraja prvog dana, Stajkov/ Kvaratskelija (najbolji u ERT 2 konkurenciji), a poslednji stepenik podijuma, ujedno i pobeda u RC3 klasi Evropskog reli trofeja, ide u ruke bugarskom tandemu Ignjat Isaev/ Jordan Jordanov. Mnogobrojna publika je zaista uživala u majstorijama ovih, ali i svih ostalih posada, koje su uveličale veliki jubilej srpskog automobilskog sporta.

U nedelju su na programu bila četiri specijalna ispita, po dva puta Duboko (9,31 km) i Golden (30 km) u kontra smeru u odnosu na subotu.
Bez mesta na podijumu, ali s još jednom pobedom u Šampionatu Srbije, na četvrtom mestu ukupno završavaju Đanluka Roko i Jovan Isailović. Oni su još jednom slavili u domaćoj „generalci“, ispred novog- starog šampiona, posade Rabrenović/ Henel, i još jednom odličnog tandema Željko Milutinović/ Aleksandar Petričević, koji su ubedljivo najbolji i u svojoj klasi III, gde je novi šampion Aleksandar Dučić u nedelju odustao. Drugo i treće plasirani za domaće bodove završavaju na sedmoj i osmoj poziciji u generalnom plasmanu, ispred  Slovenaca, Roka Jerkiča i Kristijana Prelaza, a mesto među 10 najboljih zauzima još jedna turska posada, Okur Mendereš/ Ufuk Ulučak.

Završetak relija doneo je veliku radost za užičku posadu Luka Kotorčević/ Dejan Pejić, pošto su oni zabeležili novu pobedu pred svojim navijačima nad Tomom Nikitovićem i Sinišom Milanovićem, pobedu za konačnu titulu šampiona Srbije u klasi II. Za razliku od njih, Zoran Milisavljević i Vladan Kostić su subotnju titulu u najmanjoj klasi, „mali N“, „proslavili“ prilično ozbiljnim izletanjem. Bespotrebno, po viđenju čelnika kluba „FAM MM power“, koji su se borili i ipak izborili za novu klupsku šampionsku titulu. U nedelju je najmanjom klasom dominirala  mlada bajinobaštanska posada Lazar Blagojević/ Marko Milanović, iskusni Nenad Filipović i Nebojša Jovanović su drugi, a subotnji pobednici, Nenad Mirković i Borko Mitrović, posle tehničkih problema završavaju na poziciji tri.