Treći Međunarodni memorijalni turnir Srboljub Srbo Stamenković
14/12/2017

Treći Međunarodni memorijalni turnir Srboljub Srbo Stamenković

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Svečanoj sali Gradske kuće najavljen je treći Međunarodni memorijalni turnir Srboljub Srbo Stamenković koji se održava u subotu 16. decembra u hali u Velikom parku sa početkom u 11:30 časova. Na turniru učestvuje šest ekipa: Partizan Beograd, Srbovi prijatelji, FK Raketa i veterani Užica (prva grupa) zatim Crvena Zvezda, Budućnost Podgorica i Sloboda Užice (druga grupa). Turnir će otvoriti meč Srbovi prijatelji – FK Raketa i veterani Užica.

Član Gradskog veća i član organizacionog odbora turnira, Dragoljub Kostić je izrazio zahvalnost organizacionom odboru što na ovaj način čuva uspomenu na Srba Stamenkovića i koji svojim entuzijazmom i posvećenošću uspevaju da organizuju ovaj turnir „Ovaj turnir je, posmatrajući fudbalske i sportske veličine koje godinama unazad uzimaju učešće na njemu, turnir visoke kategorije. Dolazak su potvrdili Dejan Savićević, Miloš Šestić, Darko Bjelović kao i druga dobro poznata imena u svetu fudbala na ovim prostorima“, rekao je Kostić i dodao da je ovo njegova prva godina da je u organizacionom odboru turnira što ima smisla obzirom da je i sam igrao sa Srbom u užičkoj Slobodi.

Pričajući o Srbovim početcima Kostić se osvrnuo na Srbovo učešće na turnirima u malom fudbalu pa kasnije i na njegova prva iskustva u seniorskom timu FK Sloboda Užice kao veoma mladog dečaka sa svega 16 godina što je u tadašnje vreme bilo izuzetna stvar „Srbovi kvaliteti su bili specifični, takoreći genijalni, imao je finte koje se do tada nisu viđale na fudbalskim terenima, što ga je preporučilo da nastavi karijeru u Crvenoj zvezdi i kasnije i u Americi“, rekao je Kostić.

Ivan Aćimović, brat Srba Stamenkovića se u ime porodice zahvalio organizatorima:

Pre početka turnira planiran je izlazak na groblje i polaganje cveća na grob Srboljuba Srba Stamenkovića u subotu u 10 časova.