Počeli radovi na rekonstrukciji trotoara preko puta Gradske kuće
14/10/2019

Počeli radovi na rekonstrukciji trotoara preko puta Gradske kuće

Nastavljajući radove na uređenju gradskog jezgra započeta je i rekonstrukcija trotoara u Ulici Dimitrija Tucovića, od raskrsnice sa Obilićevom do raskrsnice sa Petra Ćelovića. Na ovom delu postaviće se granitne ploče kao i na prethodnom delu ove ulice, a prema planu izvršiće se kompletno uređenje Vlajkovog platoa. Vrednost ukupnih radova, koji će se realizvati u tri faze, je 40 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena u gradskom budžetu, a izvođač radova je preduzeće „Stabil Pro“.

Gradonačelnik Tihomir Petković naveo je da su radovi trebali da počnu još pre dva meseca, ali da se na prvi tender nije javila ni jedna građevinska firma:

„Predviđeno je da radovi traju 90 dana. Ugradiće se 1550 metara kvadratnih novih granitnih plača. Ukoliko vremenski uslovi ne dozvole izvođenje radova do kraja, posao će biti nastavljeni na proleće, a građanima će biti omogućeno da normalno koriste ovaj trotoar.“

Direktor Užice razvoja, Nikola Maksimović je za budući plato rekao da će dobiti potpuno novi izgled. Na njemu će biti urađena nadstrešnica, nova pešačka zona sa savremenim mobilijarom, zatim postavljeno zelenilo i stepenište.