Otvorena sportska hala u odmaralištu Golija na Zlatiboru
07/08/2017

Otvorena sportska hala u odmaralištu Golija na Zlatiboru

Sportska hala površine 660 m2, čiju izgradnju su zajedno finansirali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Grad Užice i Dečije odmaralište „Zlatibor“ iz Užica a uz pomoć opštine Čajetina otvorena je proteklog vikenda. Izgradnja sportske hale koštala je 34,5 miliona dinara.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić na otvaranju hale u odmaralištu Golija na Zlatiboru, u čiju izgradnju je ministarstvo uložilo 15 miliona dinara je istakao da će izgradnja hale, upotpuniti turističku ponudu Zlatibora i odmarališta Golija, i da će ovo biti najbolje mesto za pripreme sportista i dečije kampove i u zimskom periodu.

Zlatibor i odmaralište Golija važno su mesto za razvoj školskog sportskog turizma, ali i prezentaciju naše zemlje u svetu, jer je samo ove godine na Zlatiboru na pripremama boravilo ili boravi preko 100 klubova iz različitih zemalja.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao je na otvaranju sportske hale da je ustanova “Dečije odmaralište Zlatibor” u poslednje tri godine, zahvaljujući dobrom poslovanju, sopstvenim sredstvima, učestvovala u projektima vrednim 80 miliona dinara uloženih u odmaralište Golija na Zlatiboru, od kojih je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiralo 41 milion dinara.

Vladan Cuparić, direktor Dečjeg odmarališta Zlatibor  istakao je da je ova ustanova u poslednjih nekoliko godina uz pomoć grada Užica i Vlade uspela da promene sliku o sebi u težnji da postane lider dečijeg turizma ne samo u Srbiji nego i šire.

“Gimnastičarski savez Srbije nam je donirao opremu u vrednosti od 5 miliona dinara, tako da iduće godine planiramo održavanje juniorskog državnog prvenstva. Ove godine smo započeli sa Vanjom Grbićem organizaciju odbojkaškog kampa i imali smo izuzetnu posećenost. Pored odbojkaškog, u odmaralištu se tradicionalno održava košarkaški kamp Profesor Aleksandar Nikolić“- rekao je Cuparić i podsetio da Odmaralište svake godine, iz sopstvenih sredstava, finansira letovanje 150 dece iz Užica u svom objektu u Bečićima.