Naučni kamion u Užicu od 08. do 12. maja
04/05/2017

Naučni kamion u Užicu od 08. do 12. maja

Naučni klub Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda organizuje manifestaciju „Noć istraživača“ u okviru koje će Grad Užice biti prvi grad u Srbiji ove godine koji će imati priliku da ugosti Naučni kamion.

Naučni kamion je putujuća laboratorija i prostor za radionice, tribine, oglede i izložbe za decu i učenike iz užičkih osnovnih i srednjih škola – “ Nauka na točkovima“.

Kamion će biti otvoren za posetioce pet radnih dana od 8. do 12. maja, od 10 sati do 19 sati na parking prostoru na Međaju.

U prizemlju kamiona se nalaze interaktivne izložbe – biće izloženi eksponati, modeli, slike, preparati pod mikroskopom. Biće postavljene izložbe o ćeliji – Citološki kutak, izložba Spektri CPN-a, i izložba Nacionalnog parka „Tara“.

U kamionu je svoje mesto našao i EU kutak, posvećen informacijama o školovanju u EU, dok je ispred kamiona planirana igrica Put rimskih vojnika, zamišljena kao društvena igra za dvoje, ali sa edukativnom pričom.

Na spratu kamiona će biti radionice, od 11 sati, na svakih sat vremena. Radionice su iste u jednom danu, samo će biti prilagođene različitim uzrastima.