Karavan "Duh mladosti" prošao kroz Užice
11/09/2017

Karavan „Duh mladosti“ prošao kroz Užice

Karavan „Duh mladosti“ posetio je Užice u cilju promocije dualnog i preduzetničkog obrazovanja, sporta, besplatnog vežbanja, volonterizma i mladih. Karavan ima za cilj edukaciju o značaju dualnog obrazovanja za Srbiju, kao i preduzetničkog obrazovanja u sistemu visokoškolskih institucija u okviru nacionalnog modela studentske prakse u okviru projekta „Moj grad, moj izbor, moja karijera“.

Posetioci su imali priliku da čuju detaljne informacije o dualnom obrazovanju,kao i o saradnji škola i privrede u Užicu.

Savetnica ministra za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić, je rekla da je cilj Karavana promocija preduzetničkih kompetencija, razvoja dualnog obrazovanja i promocija razgovora sa mladim ljudima kako bi oni dobili odgovore na sva pitanja i sve nedoumice u vezi dualnog obrazovanja.

Pored Gabrijele, u panel diskusiji na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja, koja je organizovana u okviru Karavana, učestvovali su i direktorka Sektora za edukaciju Mirjana Kovačević i Dragan Tucaković. Na diskusiji su se predstavile i škole uključene u dualno obrazovanje kao i predstavnici kompanija uključenih u ovaj vid obrazovanja.

Najmlađi užičani su imali priliku da se oprobaju u basketu 3 na 3, kao i da učestvuju u akciji „Zgib zona“ koju organizuju „Spirit of Youth„ i „Radio S“, u kojoj grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji. I pored upornosti užičana, broj od 10.800 urađenih zgibova za četiri sata nije bio dovoljan za prvo mesto. Ostala je nedostižna Bačka Palanka sa 12.304 urađena zgiba.