Inkluzivni park u Užicu
20/05/2017

Inkluzivni park u Užicu

Ministarstvo omladine i sporta je sa 862.500,00 dinara finansijski podržalo projekat Grada, odnosno izgradnju i opremanje inkluzivnog parka, za šta je bilo potrebno više od 1,4 miliona dinara. Grad Užice je preko JP Užice razvoj finansiralo preostalih 560.000,00 dinara za sprovođenje ovog projekta.

Sprave, postavljene na gradskoj plaži, namenjene su svim sugrađanima, pre svega mladima i osobama sa invaliditetom.

„Inkluzivni park će doprineti uključivanju osoba sa invaliditetom u sve društvene sfere, pa i u sferu sporta – istakla je Tanja Selaković iz Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Anđeli“.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, govoreći o novom sportsko – rekreativnom terenu na gradskoj plaži, naveo je da je Grad finansirao dve asfaltne staze i teren na kojem je ministarstvo obezbedilo pet sprava za vežbanje. Ministarstvo je, prema rečima Petkovića, obzbedilo i tri informativne table i gumenu podlogu za park.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Republike Srbije Snežana Klašnja, tokom posete Užicu, istakla je da je inkluzivni park napravljen sa ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući i da se bave sportom i da kvalitetno provode slobodno vreme. „Smatramo i želimo da svi mladi imaju iste šanse za kvalitetan život i razvoj i nadamo se da će ovaj mali doprinos doprineti tome“ – rekla je Klašnja.

Snežana Klašnja je podsetila da je Ministarstvo omladine i sporta od 2007. godine sa oko 50 miliona dinara finansiralo 38 omladinskih projekata Grada Užica ili udruženja iz grada.