Asfaltiranje u MZ Ravni
07/10/2020

Asfaltiranje u MZ Ravni

Pogodni vremenski uslovi omogućili su da se ubrzaju aktivnosti na izgradnji putne infrastrukture, kako u seoskim, tako i u gradskim mesnim zajednicama.

JKP „Niskogradnja“ danas završava asfaltiranje poslednjeg od ukupno pet putnih pravaca, koliko je proteklih nedelja urađeno u MZ Ravni. Ukupna vrednost ove investicije je oko 4 miliona dinara. Nakon obilaska radova,u zaseoku Gornji Starčevići, gde je u toku asfaltiranje putnog pravca u dužini od 180 m, direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović naveo je da je ove godine u MZ Ravni urađeno oko kilometar asfaltnog puta.

„Uzevši u obzir zahteve meštana, prema njihovim potrebama u ovom delu mesne zajednice, uradili smo putne pravce koji će im olakšati aktivnosti vezane za poljoprivredu, ali i funkcionisanje uošte.“

„Nakon završetka asflatiranja u Ravnima radovi se nastavljaju u MZ Skržuti i MZ Bela Zemlja. Pokušaćemo da što više mesnih zajednica da uradimo do kraja godine i očekujemo u narednih dva ipo meseca, koliko će trajati građevinska sezona, da završimo što više putnih pravaca iz udruženih sredstava mesnih zajednica“- naveo je Maksimović.

Prema rečima direktorke JKP „Niskogradnja“ Snežane Milutinović građevinska sezona je pri kraju, ali radovi su u punom jeku.

„Imamo još nekoliko sela u kojima se izvode radovi, Krvavci, Potpeće, Potočanje dok su u Stapari radovi završeni sa jučerašnjim danom. Takođe, odvijaju se aktivnosti na većim gradskim ulicama kao što je Dušana Popovića. Trenutno su na terenu i ekipe koje rade prekope od gasa, vodovoda i sitne popravke po gradu.“

Milan Starčević, meštatin sela Ravni, zaseoka Gornji Starčevići, istakao je da u mesnoj zajednici Ravni ima dosta mladih ljudi koji se bave poljoprivredom i zahvalio se Gradu na podršci jer, kako kaže, „treba podržati selo, da ne bi ostalo pusto“.

„Uz pomoć grada i udruženim sredstvima meštana izgradili smo ovaj naš put. Nadamo se da ćemo uspeti i da ovu ulicu osvetlimo u skorije vreme.“