Додељене награде на конкурсима Зеленог савета
05/06/2018

Додељене награде на конкурсима Зеленог савета

Поводом обележавања Дана планете Земље и Светског дана заштите животне средине, Зелени савет је расписао два конкурса, један за најбољи литерарни рад у оквиру поезије и прозе, где је тема „Шапнула ми Ђетиња тајну из клисуре“ и други, фото конкурс на тему Моје скривено место у Kлисури“. 

Конкурс за најбољи литерарни рад био је намењен ученицима од петог до осмог разреда основних школа са територије града Ужица са циљем да подстакне развој еколошке свести, упозна са проблемима са којима се суочавају екосистеми и прикаже начин на који се може побољшати стање животне средине.

Прву награду на конкурсу „Шапнула ми Ђетиња тајну из клисуре“ освојила је Мина Јанковић, ученица ОШ “Нада Матић”, другу Марта Тодоровић из ОШ “Алекса Дејовић” и трећу Вељко Рајић из ОШ “Стари град”.

Награђени на конкурсу „Шапнула ми Ђетиња тајну из клисуре“

Награде на фото конкурсу на тему Моје скривено место у Kлисуридобили су: прву награду Марија Станковић, другу Ана Ђуричић и трећу Милош Јаковљевић.

Награђени на фото конкурсу на тему „Моје скривено место у Kлисури“

Најбоља три учесника конкурса у обе категорије добили су награде у виду књига, нотеса за писање, диплома, фото албума а за победнике и уникатни комад украсне керамике -рад ученика Уметничке школе у Ужицу.