Уручени кључеви теренског возила Служби кућног лечења ужичког Дома здравља
08/08/2023

Уручени кључеви теренског возила Служби кућног лечења ужичког Дома здравља

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уручила је кључеве новог теренског возила, набављеног средствима из буџета града намењеног Служби кућног лечења ужичког Дома здравља. Том приликом градоначелница је подсетила да је набавка возила за наше здравствене установе дугогодишња пракса и обећала подршку и у наредном периоду.

“Нажалост, на територији нашег града много је оних којима је неопходна лекарска помоћ у њиховим домовима, а запослени у овој служби свакодневно су на терену и труде се да на најбољи начин и таквим пацијентима пруже све здравствене услуге. Сигурна сам да ће им у томе много помоћи ово ново возило, а наравно у складу са расположивим средствима и њиховим потребама ми ћемо наставити да набавком опреме и возила пружамо подршку и здравственим радницима и пацијентима”, истакла је градоначелница.

Према њеним речима о здрављу Ужичана град брине и адаптацијом и реконструкцијом објеката.

“За пар месеци имаћемо потпуно реновиран простор антитуберкулозног диспанзера, прошле године средили смо објекат амбуланте у Севојну, а присутни смо и у ужичким селима, где сваке године радимо на уређењу простора сеоских амбуланти.  Град субвенцонише и специјализације кадрова који недостају а недавно смо заједно са Министарством за демографију и популациону политику потписали уговор, који ће омогућити основне услове за оснивања Центра за вантелесну оплодњу”.

Захвалност на овој, али и свим осталим донацијама изразио је у име Дома здравља и Службе кућног лечења др Александар Лазић, помоћник директора Дома здравља Ужице.

“Сва возила која се сада налазе у Служби кућног лечења су донација града Ужица, а број улагања и инвестиција у  Дом здравља Ужице и његове службе све је већи и има огроман значај. Подсетио бих да је изузетно сложен посао који обавља Служба кућног лечења и палијативног збрињавања који се обавља искљчиво у домовима наших суграђана и нажалост у питању су углавном најтеже оболели пацијенти. Желим да изразим своју захвалност челницима града Ужица за несебичну подршку, која је увек присутна и да кажемо да смо као служба увек ту за грађане нашег Ужица и да ћемо учинити све да побољшамо здравствену ситуацију наших суграђана”.

Служба кућног лечења сада има седам возила, јер је поред овог које је набавио град једно возило стигло из ЈКП “Водовод”. Лекарске екипе у тим возилима покривају територију града Ужица у кругу од 80 километара, где живи око 80 хиљада становника. Због конфигурације терена возила се брзо троше и често кваре и управо због тога нова возила од непроцењивог су значаја.