Пакети помоћи у грађевинском материјалу за интерно расељена и избегла лица
30/03/2021

Пакети помоћи у грађевинском материјалу за интерно расељена и избегла лица

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и Град Ужице, обезбедили су средства за једнократне, неповратне помоћи у грађевинском материјалу, намењене побољшању услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву, за набавку грађевинског материјала за завршетак или адаптацију стамбеног објекта. Укупан износ средстава која су обезбеђена за ову намену је 1.100.000,00 динара, од чега Град учествује са 110.000,00 динара, а Комесаријат са 990.000,00 динара.

Други пакет помоћи намењен је лицима, која имају статус избеглица, такође за набавку грађевинског материјала за завршетак или адаптацију стамбеног објекта. За ту намену опредељено је укупно 1.650.000,00 динара, од чега Град учествује са 165 хиљада, а Комесеријат са 1.485.000,00 динара.

Помоћ се одобрава у максималном износу до 550 хиљада динара по породичном домаћинству корисника, а минимална вредност једног пакета грађевинског материјала износи 184 хиљаде динара. Пакет се може користити за завршетак започете градње или адаптацију непокретности, којом би се иста довела у стање у којем обезбеђује основне животне услове за употребу и становање.

Јавни позиви отворени су до 30. априла 2021. године, а пријаве се подносе у писарници Града Ужица, канцеларија број 12.

После свих активности и мера које су у протеклом периоду реаилизовали Комесеријат за избеглице и миграције Владе Републике Србије и Град Ужице, стамбено је збринута већина интерно расељених и избеглих лица, која имају пребивалиште на територији нашег града, како кроз поделу станова у Градској општини Севојно, тако и кроз помоћ у виду грађевинских пакета.

Јавни позив за доделу помоћи намењену побољшању услова становања избеглицама на територији града Ужица можете погледати ОВДЕ.
Јавни позив за доделу помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица на територији града Ужица можете погледати ОВДЕ.