Од понедељка 5. априла пријаве за субвенције у пољопривреди
02/04/2021

Од понедељка 5. априла пријаве за субвенције у пољопривреди

Међу првима у Србији град Ужице ове године расписује јавни позив за субвенције у пољопривреди. За ту намену опредељено је 32 милиона динара и то је износ за 5 милиона динара већи у односу на прошлу годину. По речима Слободана Кузмановића члана Градског већа, конкурс ће бити објављен у понедељак 5. априла, а општи услови исти су као и претходних година.

“Регистровано пољопривредно газдинство на теротирији града Ужица у активном статусу и измирене обавезе по основу пореза основни су предуслови за учешће на јавном позиву који обухвата низ мера. И ове године Град ће субвенционисати набавку пољопривредне механизације, грла стоке, воћарство, противградне мреже, опрему за наводњавање, музилице. Максимални износ субвенције је 280 хиљада динара у области сточарства, односно 100 хиљада динара за воћарство. Пољопривредни произвођачи могу конкурисати по више основа, али је максимални износ субвенције коју град даје 280 хиљада динара”, каже Кузмановић.

Средства ће бити одобравана по редоследу исправно поднетих захтева, ближи услови јавног позива и неопходна документација доступни су на сајту Града, а пријаве се подносе од понедељка 05. априла у канцеларији 28 у Градској управи у Одсеку за пољопривреду.

У претходних шест година укупно 2 085 корисника остварило је право на субвенције у пољопривреди за шта је опредељено око 114 милиона динара.