Иван Марић нови председник Градске општине Севојно
20/04/2018

Иван Марић нови председник Градске општине Севојно

На седници Скупштине Градске општине Севојно одржаној јуче изабрано је ново руководство ове општине. Машински инжењер Иван Марић (СНС) је нови председник општине, док је за његовог заменика изабран Миливоје Јеремић (СНС) који је на истој функцији био и у претходне четири године.

Нови председник Градске општине Севојно машински инжењер Иван Марић (СНС)

Осим Марића и Јеремића, скупштина је именовала и пет чланова Општинског већа: Верицу Маричић, Владимира Сокића, Борка Вујовића, Милију Кулашевића и Миодрага Пејића.

У свом обраћању одборницима по избору за највишу функцију у Општини Марић је као приоритетне, истакао десет тачака на којима ће руководство радити у наредном периоду. То је пре свега изградња комуналне инфраструктуре, путева и улица, затим спортске хале, реконструкција и адаптација Старе школе, доградња вртића…али и побољшање рада амбуланте, активности у области привреде, екологије, пољопривреде, образовања…

Председник Скупштине Градске општине Севојно Никола Гогић (СПС) и његов заменик Жарко Вукотић (ПУПС)

“У Севојну се тренутно ради реконструкција водовода у Соколској улици и изградња паркинг простора на више локација, али се раде и пројекти који ће бити реализовани ове и у наредним годинама”, рекао је Марић и додао да се поред адаптације Старе школе за коју је од Министартва државне управе и локалне самоуправе добијено 8,5 милона динара у наредном периоду очекује реализација пројеката за које су Влада Србије и министарства већ обезбедила средства а то су: изградња спортске сале, пасареле и доградња вртића.

На констатацију новог председника општине Ивана Марића да очекује подршку од свих одборника у раду за општи интерес Севојна, опозициони одборник Аврам Илић је истакао да ће севојничка опозиција бити конструктивна и подржати све што власт ради уколико је то у интересу Севојна.