Град расписао конкурс “Моје село, улица, зграда селектује отпад“
02/10/2019

Град расписао конкурс “Моје село, улица, зграда селектује отпад“

Град Ужице је на основу Програма за заштиту животне средине за 2019. годину, расписао јавни конкурс за финансирање пројеката које реализују удружења и друге организације цивилног друштва из области заштите и унапређења животне средине на тему Моје село, улица, зграда селектује отпад“. 

“Циљ конкурса је унапређење и заштита животне средине смањењем количине отпада који се одлаже на депонију чиме се продужава век трајања депоније, подстиче циркуларна економија, селекција и рециклажа већ употребљеног отпада. Путем овог јавног конкурса желимо од грађана да добијемо иновативна решења и предлоге за унапређење примарне селекције и рециклаже отпада” истакла је Нада Јовичић, члан Градског већа задужена за област заштите животне средине.

Члан Градског већа задужена за област заштите животне средине

Право да конкуришу имају удружења и организације цивилног друштва са територије града Ужица. Конкурс је расписан 01. октобра, а рок за подношење конкурсне документације је 15 дана од дана објављивања јавног позива. Пројекат је потребно реализовати до 25.11.2019. године.

“Комисија ће од 15. до 20. октобра донети одлуку о избору пројеката и они пројекти који буду изабрани на конкурсу представљаће само уводни део везан за примарну селекцију која нас очекују у 2020. години”, рекла је Јовичићева.

У буџету Града Ужица планирана су средства за реализацију пројеката из области заштите и унапређења животне средине у укупном износу од 300.000 динара (максимални износ по пројекту није ограничен, али не сме бити већи од 300.000 динара).

Пријаве се подносе преко писарнице Града Ужица у канцеларији број 12 или поштом на адресу Град Ужице, Димитрија Туцовића 52. Додатне информације заинтересовани могу добити у канцеларији Одељења за заштиту животне средине и одрживи развој, Петра Ћеловића бб – Шарена сала, на телефон 592-421 или e-mail: ekologija@uzice.rs.

Више информација у вези јавног позива можете погледати ОВДЕ.