9,7 милиона динара за суфинансирање мера енергетске ефикасности
19/03/2018

9,7 милиона динара за суфинансирање мера енергетске ефикасности

Ужице, 19. март: Град Ужице ће и ове године, четврти пут заредом, суфинансирати са 9,7 милиона динара мере енергетске ефикасности. Конкурс је отворен до 19. априла, а како је најавила Дуња Ђенић, чланица Градског већа, новина у овој години је то што је предвиђено да се са милион динара суфинансира набавка котлова на гас у стамбеним зградама на градском подручју које немају техничких могућности за прикључење на градски топловод.

Говорећи о праву учешћа, Ђенићева је навела се могу пријавити власници породичних стамбених објекта који су изграђени на градском подручју у првој, другој или трећој стамбеној зони, као и власници станова који одговарају условима конкурса.

За суфинансирање набавке и уградње материјала за изолацију спољних зидова на породичним стамбеним објектима опредељено 2.400.000 динара, за набавку и уградњу столарије са одговарајућим термичким својствима на породичним стамбеним објектима 1.500.000 динара.

1.500.000 динара је предвиђено и за набавку котлова или етажних пећи на дрвни пелет за породичне стамбене објекте, затим котлова на гас за породичне стамбене објекте са 3.300.000 динара и за набавку котлова на гас за станове у стамбеним зградама милион динара.

По речима Светлане Дракул из Одељења за заштиту животне средине редослед пријављивања није битан, а ранг листа ће се правити после оцењивања свих пријављених учесника.

Прошле године од 240 пријављених, средстава је добило њих 130, а у последње четри године за мере енергетске ефикасности из буџетског фонда за заштиту животне средине опредељено је 33 милиона динара.

Јавни конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама и стамбеним зградама на територији града Ужица можете погледати ОВДЕ