Жестивал хит на 41. Сајму туризма у Београду
25/02/2019

Жестивал хит на 41. Сајму туризма у Београду

У оквиру промоције туристичке понуде регије Западна Србија на 41. Међународном сајму туризма у Београду, најављен је V Међународни фестивал природе и традиције Жестивал 2019.године. Представници Организационог одобора као и произвођачи аутентичних традиционалних производа су представили, најавили и позвали многе заинтересоване да крајем августа ове године буду гости Ужица и већ надалеко познатог Међународног фестивала природе и традиције Жестивал.

Многи посетиоци Сајма туризма су не скривајући задовољство дегустирали и уживали у Ужичкој препеченици, комплет лепињи и козијем сиру.

Председник Организационог одбора Жестивала, Бранислав Митровић, најављујући V јубиларни Међународни фестивал природе и традиције Жестивал истакао је да се Фестивал за кратко време позиционирао “раме уз раме” са најзначајнијим туристичко – привредним манифестацијама у нашој земљи. И ове године, рекао је Митровић, Жестивал ће бити место уживања али и значајан пословни догађај који ће повезати производне дистрибутере и представнике трговинског и угоститељског сектора, а на Боемској вечери уз звуке тамбураша, Ужичани ће се присећати старог Ужица, знаменитих Ужичана који су себе уградили у темеље овога града.

Чланица Градског већа задужена за туризам, Маја Вермезовић истакла је велике напоре али и резултате Града Ужица у изградњи туристичке инфраструктуре и унапређењу туристичке понуде и позвала посетиоце сајма да обавезно посете Кадињачу, хидроцентралу под градом, Стапарску бању, Потпећку пећину, стазу здравља и Стари град.

Драган Лазић, власник пекаре “Шуљага”, ласкаве тутуле креатора највеће комплет лепиње на свету је обећао да ће за V јубиларни Жестивал сачинити Ужичку комплет лепињу од прошлогодишње бар за 5 цм.

Млада предузетница из Равни Драгица Ојданић служећи врхунског квалитета позвала посетиоце да посете Равањске висове, нетакнути део природе.