Завршени радови на асфалтирању стапарске обилазнице према Радојичића кули
06/06/2018

Завршени радови на асфалтирању стапарске обилазнице према Радојичића кули

Део пута који спаја клисуру реке Ђетиње према Радојичића кули асфалтиран је у дужини од 1250 метара. Град Ужице је финансирао пре две године прокопавање овог путног правца, а “Путеви Србије” обезбедили су средства за асфалтирање деонице у Стапарима.

Асфалтирање стапарске обилазнице

По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића намера градског руководства је да потпуно затвори за саобраћај Зелену стазу клисуром Ђетиње и пружи бициклистима, пешацима и другим рекреативцима могућност да бораве и вежбају на безбедан и неометан начин управо на овој деоници од Градске плаже до Стапарске бање. У том правцу пробијен је и алтернативни пут – стапарска обилазница у дужини око 4 км од железничке станице у Стапарима до Радојичића куле како би се испунили услови за затварање стазе за саобраћај. Извршено је комплетно рашчишћавање терена, пробијање трасе, насипање јаловином, постављање пропуста. Вредност тих радова је око 6 милиона динара и ова средства је обезбедио Град.

“Данас се завршава асфалтирање дела пута у дужини од 1250 метара, а вредност радова је 7 600 000 динара”, рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић и додао да је обавеза Града да након завршених радова уреди неколико прилаза њивама.

Цео износ радова финансирају “Путеви Србије”а извођач радова је предузеће “Путеви Ужице”.

Град је финансирао и уредио пролазе испод надвожњака где су у договору са железницом провучене цеви за струју и воду због будућих садржаја на том подручју а по речима градоначелника Петковића на платоу изнад Стапарске бање је у плану изградња реплике насеља Стапарска градина и једног угоститељског објекта.

Асфалтирање стапарске обилазнице

“Прошле године на путу кроз клисуру, трасом старе пруге, “Путеви Србије” су финансирали асфалтирање 2.25км у вредности од око 11 милиона динара што сада даје 7.25 км уређене стазе клисуром на којој ужичани могу уживати у нетакнутој природи”-рекао је Петковић.