Завршен зип лајн од Старог града до Читакове стене
17/11/2018

Завршен зип лајн од Старог града до Читакове стене

Завршени су радови на изградњи првог зип лајна у Ужицу, од Старог града до Читакове стене. Прилику да се први возе зип лајном дугим 375 метара имали су данас представници медија и градског руководства, док ће Ужичани моћи да уживају у овој вожњи од априла наредне године. Сама вожња траје око 45 секунди, а висинска разлика између полазне и завршне тачке зип лајна је око 20 метара.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и његов заменик Немања Нешић били су међу првима који су испробали ову адреналинску атракцију.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је међу првима испробао зип лајн на Старом граду

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је овом приликом истакао да је за нама “једна успешна и динамична година везана за активности на локалитету Стари град, поред онога што је урађено на конзервацији утврђења.”

“Ово је још једна у низу од активноси, којима желимо да обогатимо садржаје на Старом граду, како би што већи број људи овде био присутан и како би овај локалитет почео да живи. Ово је увод у све активности које планирамо у следећој години, а оне ће и по количини радова, обухвату, али и неким идејама бити далеко веће него што су у овој години“, рекао је Нешић.

Представници медија су имали прилику да међу првима испробају први зип лајн у Ужицу

Изградња зип лајна је део пројекта „Унапређење туристичке инфраструктуре за активни одмор у регији Западна Србија“ који је реализовао Град Ужице уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Укупна вредност инвестиције је око 1.730.000 динара, од чега је преко конкурса од Министарства трговине обезбеђено око 1.600.000, а Град Ужице је финансирао израду пројектне документације у износу од око 130.000 динара.