Више од десет милиона динара за уређење простора испред Студентског центра у Крчагову
05/07/2021

Више од десет милиона динара за уређење простора испред Студентског центра у Крчагову

Значај пројекта партерног уређења Студенског центра Ужице, поред локалне самоуправе препознало је Министарство просвете, науке и технолошког развоја које је за ове намене издвојило 7 милиона динара. Више од три милиона динара износиће учешће Града, тендер је у току, а очекивања су да ће до почетка зиме посао бити завршен.

По речима директорке Љиљане Кузмановић, захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом и ресорним министарством Студентски центар Ужице континуирано развија своје услуге.

“Овим пројектом партерног уређења Студенски центар ће изгради универзални спортски терен са кошевима, головима и трибинама у склопу самог терена. Поред тога биће реконструисан већ постојећи амфитеатар изграђене тартан стазе као и теретана на отвореном, један велики парк са комплетним уређењем и паркиралиштем за бицикле. Тиме ће у значајној мери бити побољшан квалитет услуга које се пружају студентима. Такође и становници овог дела Крчагова добиће још један простор за одмор и рекреацију.”

“13 милиона динара определило је Министарство просвете науке и технолошког развоја за два пројекта који ће се реализовати у наредних неколико месеци”, подсетио је Ратко Трмчић члан Градског већа.

По његовим речима и то је резултат одличне сарадње са локалном самоуправом.

“Паретерно уређење испред Студенског центра и реконструкција мокрих чворова у ОШ “Нада Матић” два су значајна пројекта у којима ће и Град имати своје учешће, а све са циљем стварања што бољих услова за ученике и студенте. Ми ћемо се и даље трудити и наставити сарадњу са ресорним министарство и стварати што боље услове за будеће студенте. Град Ужице има намеру да ово једног дана постане универзитетски центар.”

Капацитет Студенског центра је 274 места од чега су 2 за студенте са посебним потребама. Собе су прве А категорије, једнокреветне, двокреветне и трокреветне и свака има кухињу и купатило. Дистрибуција и припрема хране врши се по највишим стандардима хасап система. По речима директорке студенти су углавном из општина Златиборског округа али из Црне Горе, Босне и херцеговине, Јагодине, Београда.

“Важно је истаћи да студенти препознају град Ужице као универзитетски град, а у прилог томе је број студената који се сваке године повећава. У 2018. години имали смо 120, у 2019. и 2020. години овде је боравио 191 студент, тако да се број константно повећава. ”

Студентски центар у Крчагову почео је са радом у октобру 2019. године и један је од најмодернијих у Србији. Како истичу надлежни и у наредном периоду радиће се на оплемењивању простора и садржаја, а у сарадњи са студентима и на организацији занимљивих догађаја и манифестација.