Усвојен први ребаланс буџета у 2021. години
24/06/2021

Усвојен први ребаланс буџета у 2021. години

На данас одржаној 10. по реду седници одборници Скупштине града Ужица, усвојили су одлуку о завршном рачуну буџета града Ужица за 2020. годину и први ребаланс буџета у 2021. години.

“Завршни рачун за 2020. годину показује да смо успешно одговорили на све изазове. И поред веома тешке године остварили смо добре приходе, и имали значајну подршку и од Владе Републике Србије”, истакао је Миодраг Петковић члан Градског већа.

По његовим речима Град је успео да финансира све оно што се иначе издваја из буџета, али и да определи додатни новац за здравствени систем и социјалну политику.

“Имали смо и значајан ниво инвестиција у инфраструктуру, чак и већи износ него претходних година. Завршили смо годину са суфицитом и направили добре основе да у овој години наставимо са развојним пројектима који су важни за наш град. Данас увећавамо овогодишњи буџет за 188 милиона динара, али ће он суштински бити увећан за 207 милиона динара, јер смо већ део новца добили за неке пројекте од Републике. Управо из таквог буџета ћемо моћи да финансирамо најважније ствари и приоритете. Кад кажемо приоритети то је даље улагање у здравствени систем, наше учешће у реконструкцији Здравственог центра и Болнице, субвенције за смањење аерозагађења у нашем граду. Више новца издвајамо и за област социјалне политике, за улагања у област туризма и развојне пројекте који се тичу реконструкције Старог града, завршетка неолитског насеља у Стапарској бањи. Такође издвајају се средства за функционисање основних и средњих школа, за нове инвестиције, додатан новац за подршку предшколској установи, ширење капацитета установе”.

Са већим износима средстава радиће се и на пословима у области инфраструктуре и то на путној и водоводној мрежи, кишној канализацији, јавној расвети. Петковић подсећа и да се Град није кредитно задуживао и да су све до сада реализоване активности и оне које су планиране остварене кроз реалне приходе.