Упућена хуманитарна помоћ у кинески братски град Харбин
14/02/2020

Упућена хуманитарна помоћ у кинески братски град Харбин

Водећи се препоруком Владе Србије и председника Александра Вучића да, ко је у могућности, покуша да помогне нашем пријатељском кинеском народу у борби са епидемијом корона вируса, Ужице је упутило пакет хуманитарне помоћи у кинески град Харбин.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао да Град Ужице има посебан осећај обавезе да помогне, обзиром да је побратим град са градом Харбином, а и због чињенице да је Харбин Ужицу недавно донирао око 300 хиљада евра за реконструкцију спортског центра на Пори и једног парка, који је у име братимљења наша два града, назван “Парк пријатељства”.

Из архиве: Градоначелник Петковић и председник парламента града Харбина на отварању реконструисаног спортског центра на Пори у новембру прошле године

“Имамо и веома драгу кинеску пријатељицу Линду Вонг која је донирала 340 хиљада евра за завршетак дечијег вртића на Пори, који смо назвали по њој.”-навео је градоначелник.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и градоначелник кинеског града Харбин Сун Џ на потписивању уговора о братимљењу у новембру 2018. године

“Све су то разлози да понудимо помоћ граду Харбину у ономе што им је неопходно у суочавању са великим проблемом везаним за корона вирус и они су нам рекли да би од највеће помоћи било да им обезбедимо 20 хиљада заштитних маски. Јуче смо 20 хиљада најквалитетнијих маски, које смо могли да нађемо у нашој земљи, послали за Харбин. Добили смо захвалност наших кинеских пријатеља и срећни смо да као град можемо да будемо у функцији ширења пријатељства са братским кинеским народом, које је иницирао наш председник.” -рекао је Петковић.