У наредна два дана без саобраћаја на потезу од Народног музеја до Ракијске пијаце
28/06/2021

У наредна два дана без саобраћаја на потезу од Народног музеја до Ракијске пијаце

Радови на изградњи кишне канализације и кружног тока код Народног музеја одвијају се планираном динамиком, а у наредна два дана (уторак 29. и среда 30. јун) доћи ће до додатних измена у режиму саобраћаја. Како истиче Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” то ће условити и измене у реду вожње три градске линије.

“Извршићемо комплетно замену, тако да ће градске линије Сењак-Сарића Осоје-Сењак, Ужице-Татинац и Ужице-Рибашевина-Трнава ићи преко Слануше до Ракијске пијаце и наставити истом трасом као и до сада. Неће ићи према Народном музеју, већ главном улицом поред зграде Општине па Обилићевом и Сланушком улицом одакле ће скретати ка Ракијској пијаци и потом трасом као до сада.”

Максимовић додаје да је са извођачем радова договорено да се радови максимално убрзају, да се ради у више смена и да се кружна раскрсница заврши у планираном року.

“Почели су радови у оквиру прве фазе, изградњом кишног колектора, извршена је комплетна монтажа првих осам цеви кишног колектора. Током викенда кренули смо да радимо и прикључке на изградњи кишне канализације. У договору са извођачем и са Градом Ужицем како би убрзали све радове планирамо да у наредних 48 сати извршимо копање и постављање главном цеви Фи 600, због чега ће саобраћај бити у потпуности обустављен на потезу од Народног музеја до Ракијске пијаце. Након тога извођач би могао да настави и израду кишног колектора према Доварју.”

Суграђанима је поново упућен апел да буду стрпљиви, да се придржавају вертикалне и хоризонталне сигнализације која је постављена и означена у улицама и раскрсницима, уз информацију да ће и у наредном периоду благовремено добијати све неопходне информације.