Концерт Rock Symphony
14/08/2018

Концерт Rock Symphony

У оквиру Културног лета 2018. које по први пут организује Градски културни центар, на Тргу партизана ће одржати концерт камерни оркестар из Битола. Први пут у западној Србији публика ће имати прилику да ужива у рок класицима у новом руху под ведрим небом.

Нешто више о извођачима:
„Камерниот Оркестар на Битола“ је основан пре неколико деценија и уз неколико прекида егзистира до данас. У почетку је био састављен од групе ентузијаста (музички школованих музичара и оних без музичког образовања) али ентузијазам је био велики и у кратком времену почели су приређивати одличне концерте.
Данас “Камерниот Оркестар на Битола” је састављен од професионалних музичара који су дипломирали на свом инструменту а неки и магистрирали. Иза себе имају много успешних концерата у неколико држава и учествовали су на доста фестивала од којих су многи фестивали класичне музике: Битфест, Скопско Лето, Охридско Лето, Прилепско Културно Лето, Штипско Културно Лето и др., а што се тиче фестивала популарне музике, ту су: Нишвил(Ниш), Rock Village(Банатски Соколац), Башчаршијске ноћи(Сарајево) а сарађивали су и са многим солистима као што су: Влатко Стефановски, Роби Лакатош, Керем Горсев (Трио) а такође и са иностраним диригентима: Алесандрo Д’Агостини, Анатолиј Крстев, Борис Спасов, Иван Кожухаров, Саша Николовски – Ѓумар, Сашо Татарчевски, Бисера Чадловска , Ле Фи Фи и др.
На репертоару КОБ се налазе многа класична дела из раног барока па све до савремене класичне и популарне музике. Поред пројекта “Rock Symphony”свирају и “James Bond Symphony”, “Ladies Symphony” и “John Williams Symphony” који такође изазивају велико интересовање публике.
КОБ чине: Диригент и аранжмани Владимир Димовски , оркестар од 10 чланова, рок група од 4 члана, 3 пратећа вокала, 3 солиста (Михајло Трајковски „Сак“ – вокал, Жарко Јакимовски – вокал и Владимир Цветковски – виолина).

На концерту 25. августа на Тргу партизана у Ужицу, са почетком у 20:30ч, изводиће песме од следећих група и аутора: AC/DC, Whitesnake, The Queen, Lenny Kravitz, Led Zeppelin, The Doors, Metallica, Depeche Mode, Deep Purple, Muse, Rammstein, Scorpions и други.