Промоција књиге "Мундо Либре"
05/12/2019

Промоција књиге “Мундо Либре”

У четвртак 12. децембра у 19 часова у Свечаној сали Градске куће одржаће се промоција књиге “Мундо Либре”, аутора Марка Крстића у организацији Ужичке академске парламентарне уније и Града Ужица.

“Мундо Либре” дугоочекивани други роман писца и сценаристе Марка Крстића, необичног и контроверзног наслова, роман је базиран на познатим чињеницама и историјским догађајима. Ово је интимна и досад неиспричана прича о последњим данима легендарног револуционара Ернеста Че Геваре.

У конзумерском времену у коме се Че више и не помиње, идеја о слободи и истинској револуцији – не политичкој колико личној – постоји само као некадашња илузија, мит, или само пука историјска чињеница. Овај роман је настао као резултат мог десетогодишњег истраживања Че Гевариног живота. Нема много људи који су као он дали живот за своја убеђења и личним примером мењали постојећи поредак, посебно у модерном добу.

Иако је најпознатији Чеов портрет одштампан на мајицама у милионским тиражима обишао планету, све је мањи број људи који било шта знају о животу вероватно најпознатијег Латиноамериканца. Упознавајући нас са интимном страном Че Геварине личности, Крстићев роман враћа велику тему у српску књижевност, верујући да су његове идеје и даље живе, иако је од смрти прошло више од педесет година.