После пола века МОСИ игре у Ужицу
06/12/2019

После пола века МОСИ игре у Ужицу

Након пола века МОСИ игре 2022. године, биће одржане у Ужицу. Тако је данас одлучено на редовној Скупштини МОСИ игара у Новој Вароши. Помоћник градоначелника Ужица Немања Нешић, који је и координатор иницијативног одбора за организацију МОСИ игара у Ужицу, је након данашње званичне потврде домаћинства Ужицу навео:

“Ужички спортисти ће имати прилику да пред домаћом публиком наступе и бране боје нашег Ужица. Изборили смо се за организацију игара и сигуран сам да ћемо, узимајући у обзир постојећу спортску инфраструктуру и смештајне капацитете, направити организацију игара каква до сада није виђена. МОСИ игре су у последњих неколико година у великој мери добиле на значају и све већи број локалних самоуправа истиче интересовање и учествује на такмичењу. Сигуран сам да ће за две ипо године када у Ужицу буду одржане МОСИ игре, бити то један фестивал младости и спорта где ће преко 3000 младих људи учествовати и у спортским догађајима, али и у свим осталим пратећим садржајима.”

“Ово је велики успех за нас, али уједно и велика обавеза и изазов, и сигуран сам да ћемо оправдати указано поверење. Ужице ће у тих неколико дана, колико трају игре, бити спортски и културни центар региона.”- навео је Нешић.