Настављају се грађевински радови у граду
23/04/2020

Настављају се грађевински радови у граду

После одулуке Владе и састанака на нивоу града донета је одлука да се наставе радови на 28 градилишта, колико их је тренутно у Ужицу, како на отвореном простору тако и у појединим објектима. Са извођачима је договорена динамика, али и поштовање свих неопходних прописаних мера.

Настављају се радови на 28 градилишта

Директор ЈП “Ужице развој” Никола Маскимовић наводи да се наставља са инвестицијама које финансира Град и министарства:

“За пројекте које финансирају министарства достављали смо седмичне извештаје о реализацији, степену извршености самих пројеката јер постоје рокови у којима се ти пројекти морају завршити. Такође, настављамо и пројекте које финансира Град Ужице у договору са извођачима.”

Директор ЈП “Ужице развој” Никола Максимовић

Одржан је састанак са представницима јавних предузећа након чека је сачињен концепт и динамика радова.

“Настављени су комплетни радови у Улици Иве Андрића на изградњи кишне канализације. Упоредо са тим радовима, изводе се и радови на измештању азбестних водоводних цеви које финансира ЈКП “Водовод”. Вредности досадаших радова износила је 15,5 милиона динaра, 13 милиона динара за кишну канализацију и 2,5 милиона динара коштала је замена азбестних цеви. Након завршетка свих тих радова очекујемо да у наредном периоду ЈКП Нискоградња одради послове асфалтирања улице у пуном профилу. До суботе 25. априла Улица Иве Андрића ће бити затворена за саобраћај због асфалтирања.

Завршетком ових радова решиће се вишегодишњи проблем мештана Улице Иве Андрића, али и Улице Душана Поповића у којој се такође одвијају радови.

У насељу Турица ускоро почињу радови на изградњи фекланог колектора, тренутно се врши набавка цеви, а радови ће почети у наредних десетак дана. Ради се интезивно и на осталим започетим пројектима, при крају су радови на старт уп и командно-образовном центру у Крчагову, затим и радови на платоу испред Народног музеја, као и спортским халама у Крчагову и Севојну.

“Очекујемо да ће Карађорђева улица ускоро бити асфалтирана, извршиће се асфалтирање у два слоја и урадиће се нови тротоари. У наредних месеца дана Ужице ће бити велико градилиште, биће ангажовани сви расположиви извођачи како би радови било што пре завршени” истиче Максимовић.

Извор: TВ 5 Ужице/Град Ужице