Концерт: Дејан Крсмановић квартет
06/12/2021

Концерт: Дејан Крсмановић квартет

Концерт Дејана Крсмановића биће одржан у Градском културном центру у суботу 18. децембра са почетком од 18 часова. Улазнице у претпродаји можете набавити у клубу ГКЦ-а по цени од 300 динара, док ће на дан концерта коштати 400 динара.

Оркестар свира ауторску музику Дејана Крсмановића у стилу Balkan/Gypsy/Jazz-a. Дејан Крсмановић композитор и гитариста издао је до сада четири албума. Први под називом “Знаш шта!?” издаје 2012. године, а потом наступа на бројним  jazz i world music фестивалима по земљи и окружењу. Направио је успешну сарадњу са познатим гитаристом и продуцентом  Jonom Larsenom из Норвешке, за кога издаје једну од својих нумера под називом “Маро, Маро” на сада већ антологијској компилацији посвећеној Ђангу Реинхардту на којој су се нашла и бројна светски позната имена ове врсте jazza. Други албум под називом “Комедија” издаје 2019. године у сарадњи са виртуозом на хармоници Јорданом Ђевићем.
2020. године са својим триом наступа на Нишвил Jazz Фесту, а током 2021. године издаје још два албума под називом “Ја сам!” и “Репертоар” на којима објављује још своје ауторске музике као и обраде познатих jazz стандарда.