Градоначелник Ужица честитао верницима Тројице
16/06/2019

Градоначелник Ужица честитао верницима Тројице

Духови, Тројице, Силазак Светог Духа на Апостоле је празник који представља рођендан хришћанске Цркве, а слави се 50. дан после Васкрса, па се зове и Педесетница.

Овај дан се сматра даном рођења цркве Христове зато што су сви апостоли проговорили и проповедали окупљеном народу језицима које до тада нису знали, тако да су их сви окупљени, чак и они који нису били верујући, разумели. По значају то је трећи празник, после Ускрса и Божића, и као они, такође се слави три дана.

У спомен овог важног и знаменитог догађаја, силаска Светог Духа на апостоле и у част Свете Тројице, Бога у три лица, а посебно у част Светог Духа, црква слави празник за који се у нашем народу везују бројни обичаји, међу којима је и онај да се данас у храмове и домове уноси освећена зелена трава и цвеће, као симболи обнове целокупног људског бића.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је поводом Тројица, славе Цркве ужичке, упутио честитку свим верницима и онима који славе један од највећих хришћанских празника са жељом да обнове праве вредности и врлине које треба да нас красе као верујуће људе.