Градоначелница честитала успехе и медаље Небојши Ђурићу и Ивани Петровић
18/06/2021

Градоначелница честитала успехе и медаље Небојши Ђурићу и Ивани Петровић

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима посетила је на тренингу на Градском стадиону наше параолимпијце и честитала им на оствареним успесима и медаљама које су донели са Европског првенства у Пољској.

Уз честитке Небојши Ђурићу на две освојене бронзане медаље у бацању диска и кугле и Ивани Петровић на сребрној медаљи у бацању диска, градоначелница је истакла да ће као и до сада Град бити ту да подржи све њихове напоре и добре резултате.

“Поносни смо на наше параолимпијце и сигурни смо да ће се и са Параолимписјких игара у Токију вратити са медаљама. Посебно смо поносни јер су пре свега велики људи и борци и учинићемо све што је потребно да и у наредном периоду нижу само успехе и добре резултате.”

Председник параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић захвалио се градоначелници на издвојеном времену и пажњи коју је посветила спортистима, а коју они узвраћају својим резултатима.

“Потврђена је једна добра пракса, и то је оно што нећемо мењати. Ово је потврда једног озбиљног рада који су спортисти уложили. Сваки дан по два тренинга, по три и по сата проведених на терену, донели су и резултате. Надамо се да ће и на предстојећим играма у Токију Небојша Ђурић али и сви остали репрезентативци Србије поновити успех из Рија и све нас обрадовати новим медаљама”.

Да је сада фокус на параолимпијским играма потврђује и Небојша Ђурић члан АК Пора и наш репрезентативац.

“Предстоји нам јак и тежак ритам, све ће бити подређено бацању кугле, олимпијади. Надамо се да ћемо донети медаљу у наш град. Европско првенство је било једно од најтежих до сада, драстично су резултати скочили нарочито у бацању диска, задовољан сам са две освојене медаље за своју државу, град. Обећавам да ћу дати све од себе, иако ће бити тешко.”

Док чека квоте и одлуку да ли ће ићи у Токио Ивана Петровић вредно тренира и нада се успесима и у наредном периоду.

“Ово ми је прво велико такмичење, солидно сам се снашла. Тренер и ја смо задовољни резултатом, све је прошло у најбољем реду. Гледам да на сваком такмичењу дам свој максимум, чекамо квоте за Олимпијске игре у Токију па ћемо видети ко иде, а ко не али ми настављамо да радимо пуном паром као да се иде и као да ће бити такмичења.”

Са Иваном је као тренер у Пољској био и Милош Зарић, који се због повреде није такмичио ове године.

“Био сам тренер Ивани Петровић и Ненаду Јеремићу у Пољској који због техничких проблема није могао да наступа. Задовљан сам резултатом, две бронзе и сребро, коректно за Ужице. Надам се још бољим резултатима на параолимпијским играма”.

И Никола Радовановић тренер Небојше Ђурића задовољан је оствареним.

“Када уземете медаље на великим такмичењима као што су европско и светско онда морате бити задовољни. Ове године смо узели две медаље, имамо осам недеља до Олимпијских игара у Токију да се спремимо, очекујемо да ту буде најбољи резултат и да употпунимо сезону баш како треба.”

Пред нашим параолимпијцима је период напорних припрема које ће делом одрадити у граду, а делом највероватније на Копаонику. Сви се надају да ће Град и Србију као и до сада представити у најлепшем светлу.