Годину дана Ужичке породичне картице
25/02/2020

Годину дана Ужичке породичне картице

Ужичка породична картица, коју могу добити мајке са троје и више деце са пребивалиштем на територији града Ужица обележила је годину дана постојања. До сада је потписано 107  уговора са фирмама и установама које ће за своју робу односно услуге корисницима картице одобрити одређен попуст.

“Привредници са којима смо склопили уговор одазвали су се овој акцији, не постоји фирма која није дала било какав попуст, сви су вољни да помогну на одређен начин. У току ових годину дана власницима картица даривали смо и симболичне поклоне као што су путовање за Сарајево, рукотворине, дечије седиште, фотографисање за нову годину” навела је Гордана Којадиновић из Удружења “Родитељ”.

“Грађани су у просеку уштедели око 13 хиљада динара за годину дана. У наредном периоду ћемо за људе који не користе друштвене мреже израдити флајере како би они били упућени које фирме дају попусте. Корисници картица највише су користили попусте за техничке прегледе, такси услуге, базен и клизалиште, здравствене ординације, спортске клубове и дечије играонице” истакла је Маја Панић из Удружења “Родитељ”.

Да би корисник остварио попуст потребно је да има Ужичку породичну картицу и личну карту носиоца те картице. Од око 760 мајки са територије града Ужица које имају троје и више деце има оних које нису преузеле своје картице и то могу учинити сваког дана у канцеларији број 14 у Градској управи Ужице, где и подносе захтев за издавање нових картица.

Град Ужице у сарадњи са Удружењем „Родитељ“, у циљу побољшања животних услова породица и родитеља са троје и више деце, обезбедио је картице за попусте које би корисницима омогућиле умањење цена приликом плаћања добара и услуга код привредних друштава, јавних предузећа и установа.

Извор: TВ 5 Ужице/Град Ужице