Десет милиона динара од Министарства туризма за геотехничка истраживања за изградњу новог моста
24/08/2021

Десет милиона динара од Министарства туризма за геотехничка истраживања за изградњу новог моста

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић потписала је данас у Београду у Министарству трговине, туризма и телекомуникација уговор за реализацију геотехничких истраживања и израду пројектно техничке документације за изградњу моста који повезује споменик културе Стари град са магистралним путем.

“Од укупно 12 милиона динара, колико вреди пројекат, кроз овај уговор Министарво финансира 10, а преостала средства Град је обезбедио у свом буџету.
Веома нам је важна реконструкција тврђаве, али нам је исто толико битно да свим оним туристима који су до сада пролазили поред Ужица, омогућимо лакши и једноставнији приступ Старом граду” – навела је градоначелница.

Градоначелница је истакла да ће мост сам по себи бити атракција за туристе и додала да оно што је посебно радује јесте потврда председника Републике Србије Александра Вучића, приликом његове недавне посете Ужицу, да ће изградња моста, чија је пројектована вредност 100 милиона динара, у потпуности бити финансирана од стране Владе Републике Србије.

Она додаје и да сви можемо бити веома поносни на богато културно наслеђе које можемо уврстити у туристичку понуду Ужица.

Радови на геотехничким истраживањима крећу већ за неколико дана.