Четврти Жестивал одржаће се у петак и суботу на Градском тргу
29/08/2018

Четврти Жестивал одржаће се у петак и суботу на Градском тргу

Четврти ужички Жестивал одржаће се 31. августа и 1. септембра на Градском тргу. Овај међународни фестивал природе и традиције, поред представљања воћних ракија, културно уметничког програма, Боемске вечери и концерта Ужичани за Ужичане, пратиће и излагачи традиционалних органских производа као што су сокови, џемови, сиреви, мед, затим опрема за пчеларство, ракијски казани и посуде. На Жестивалу моћи ће да се виде и руковотворине и народне ношње, пољопривредна механизација, а своје место имаће и сакупљачи лековитог биља. Посетиоци фестивала биће у прилици и да пробају највећу комплет лепиње која ће бити спремљена у суботу.

Председник Скупштине и Организационог одбора, Бранислав Митровић је, најављујући овогодишња дешавања на Жестивалу, рекао да је ова манифестација већ нашла своје место како код посетилаца, тако и код излагача:

“Интересовања излагача је ове године било изузетно велико, и то не само код произвођача из Србије, већ и код оних у Босни и Херцеговини и Црној Гори. Постигнут је висок кредибилитет фестивала што је, истовремено, њему дало и ноту пословног догађаја. Пословни контакти који се остварују на Жестивалу изузетно су корисни произвођачима, посебно оним мањим, и својеврсна су улазница за пласирање њихових производа у великим трговинским и хотелским ланцима.”

“Манифестација “Жестивал” је добра прилика за мале произвођаче да промовишу своје производе и остваре значајне пословне контакте” истакла је Драгица Ојданић произвођач козјег сира из Равни.

Организацију Међународног фестивала природе и традиције “Жестивал“ Ужице 2018 је подржала Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у партнерству са немачком агенцијом за међународну сарадњу (GIZ) уз финансијску подршку немачког федералног Министарства за економски развој и сарадњу (BMZ).