Без званичног одговора Министарства пољопривреде у вези са овогодишњом штетом у малињацима
29/08/2017

Без званичног одговора Министарства пољопривреде у вези са овогодишњом штетом у малињацима

Последњих дана представници удружења малинара из Ужица су неколико пута излазили у јавност са информацијама да услед неактивности руководства града Ужица наши пољопривредни произвођачи који су претрпели штете због пролећног мраза и снега нису добили помоћ у ђубриву, заштитним средствима и садном материјалу од стране Министарства пољопривреде.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде није се обратило Граду Ужицу након пролећних  мразева са захтевом за проценом штете на пољопривредним усевима. Такође, локалне самоуправе у окружењу које су добиле тај захтев од Министарства или оне које су самоиницијативно то урадиле никакав званичан одговор до сада од Министарства нису добиле, нити је ресорно Министарство пољопривредним произвођачима исплаћивало одштету у натури како се то често погрешно наводи.

Град Ужице, на основу до сада предузетих и реализованих активности у овој области, објективно улаже велике напоре и средства у циљу развоја пољопривредне производње у складу са Законом и финансијским могућностима.

Баш због тога што Град Ужице пољопривреду препознаје као један од стубова развоја локалне заједнице, пољопривредни произвођачи не треба да сумњају да уколико постоји могућност за обезбеђивање накнаде штете, град ће учинити све да им обезбеди подршку и помоћ.