Бесплатна ауто седишта за све ужичке бебе рођене у 2020. години
17/06/2020

Бесплатна ауто седишта за све ужичке бебе рођене у 2020. години

Град Ужице набавио је 600 ауто седишта за све бебе рођене од почетка године, али и за оне које ће се родити до краја 2020. године. До сада је подељено 95 универзалних седишта за све типове аутомобила за децу од 9-36 килограма. Обука за родитеље који добијају бесплатно седиште је у Црвеном крсту Ужице.

“Ако буде више деце Град ће набавити додатна седишта, тако да сва деца рођена од 1. јанура до 31. децембра 2020.године стичу право на бесплатно ауто седиште за безбедно учешће у саобраћају. Обавеза свих који добију ауто седиште је да прођу обуку како би седишта правилно монтирали у свој ауто”- рекао је Будимир Вујовић, члан Градског већа за саобраћај.

Није циљ поклонити само седиште већ и едуковати родитеље како најбезбедније да поступе са монтирањем седишта и пружањем прве помоћи.

Вујовић је истакао да родитељи на једноставан начин могу да добију седиште попуњавањем захтева уз фотокопију личне карте и извода из матичне књиге рођених. Затим на основу решења о додели у Црвеном крсту преузимају седишта и пролазе обуку.

Обуку пре преузимања седишта држали су Александар Шеврт и Данило Старчевић из ужичког Црвеног крста. Они су детаљно родитељима објаснили и практично показали како се седиште монтира и како се прва помоћ пружа код одраслих и деце.

Јефто Думић преузео је седиште за своју двомесечну девојчицу и захвалио се Граду што им је обезбедио седиште и активистима Црвеног крста.

“Они су нам стручно објаснили ствари које су нам потребне за безбедно учешће у саобраћају”.

Подела седишта и у наредном периоду биће у Црвеном крсту Ужице.

Извор:infoera.rs/Град Ужице