Асфалтирање девет путних праваца у Волујцу
14/05/2020

Асфалтирање девет путних праваца у Волујцу

Настављени су радови на изградњи путне инфраструктуре у ужичким селима. Једно од градилишта је у Волујцу, где је планирано асфалтирање девет путних праваца укупне дужине око 2 километра. Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић је, обилазећи радове на путном правцу за Полимчевиће у засеоку Дубци, навео да се након завршетка ванредног стања убрзано наставило са асфалтирањем путних праваца у сеоским и градским месним заједницама.

Директор Јавног предузећа Ужице развој Никола Максимовић је рекао да су радови у Волујцу вредни око 7 милиона динара и да су финансирани кроз уговоре о удруживању грађана са месном заједницом. “У договору са председницима месних заједница покушавамо да изађемо у сусрет свим реалним захтевима грађана на селу који се тичу путне инфраструктуре, па осим асфалтирања вршимо и поправку атарских путева.”

Мештанин МЗ Волујац из засеока Дубци Предраг Марковић изразио је велику захвалност председнику месне заједнице и Граду Ужицу на помоћи у изградњи пута: “То је нешто што нам је било непходно како би лакше обављали свакодневне послове. Остало је још пар стотина метара пута који је потребно урадити и надам се да ће и то ускоро бити завршено.”

Председник Месне заједнице Волујац Горан Ћосић рекао је да је срећан што је асфалтиран пут који је заиста непходан људима који су остали у овој месној заједници: “Град је имао разумевања и за поправку сеоским путева, као и за изградњу јавне расвете. Планирали смо ове године да радимо и изградњу резервоара високе зоне како би Кадињача добила воду.”