11. рођендан Градског културног центра Ужице
09/06/2021

11. рођендан Градског културног центра Ужице

Скромном свечаношћу и у складу са актуелним епидемијским мерама Градски културни центар Ужице обележио једанаест година постојања и рада.

Иако настала на иницијативу младих ова најмлађа установа културе у нашем граду, данас је место где долазе суграђани свих генерација. Бројне изложбе, концерти, манифестације обележили су претходну деценију, а Градски културни центар и у тешком времену ковида 19 имао је значајну улогу.

“Наредбом Кризног штаба ГКЦ је 22. јануара претворен у пункт за вакцинацију. Уместо на концерте грађани су код нас долазили по вакцине, били смо принуђени да не радимо, али смо опет били на важном послу “, истакла је директорка Градског културног центра Јелена Васовић уз подсећање да је и део запослених пружао подршку Дому здравља, Црвеном крсту и суграђанима.

Милош Милојевић, програмски директор ГКЦ-а изразио је задовољство одлуком Кризног штаба да се поново догађаји могу организовати у башти Градског културног центра и најавио наредне активности.

“У јуну, 25-ог имаћемо прилику да угостимо “Мостар Севдах Реунион “, а 27. јуна почиње културно лето на Тргу партизана. Ужичко културно лето отвориће ЈУ група која је прошле године обележила пола века постојања и свираће за Ужичане на Градском тргу 27. јуна – најавио је Милојевић.

У Градском културном центру надају се да ће током лета успети да реализују 16. или 17. јула концерт Нине Бадрић и нешто касније концерт виолинисте Лајка Феликса, затим наступ Рамбо Амадеуса, смотру народног стваралаштва у Равнима и друге програме.

Поводом 11. рођендана синоћ је у башти ГКЦ-а приређен бесплатни концерт оркестра “Стари град” у коме су Ужичани заиста уживали. И они се надају да ће у наредном периоду моћи да се врате стварима које воле, а једна од њих сигурно су догађају које годинама уназад за све генерације приређује Градски културни центар Ужице.