Златна кацига за Слободана Бобана Јаковљевића
24/01/2018

Златна кацига за Слободана Бобана Јаковљевића

Златом исписана традиција ужичког аутоспорта наставља се из генерације у генерацију, па је тако и актуелна тркачка екипа наших такмичара била најуочљивија на управо завршеној свечаној додели признања за протеклу, сезону 2017.

Међу државним шампионима блистала је Златна кацига Слободана Бобана Јаковљевића као круна трогодишње доминације у дисциплини Аутослалом. Јаковљевић је три сезоне узастопно неприкосновен у овој аутоспортској дисциплини, а Златна кацига коју је добио на свечаности организованој од стране Спортског и аутокартинг савеза Србије и АМСС, у уторак 23. јануара у хотелу Метропол палас у Београду, била је само круна на низ државних титула у сезонама 2015., 2106., 2017.

Поред Бобанове Златне кациге и признања за овогодишње освајање државног шампионата у дисциплини Аутослалом, у Ужице стижу и две вицешампионске титуле: у појединачној конкуренцији добитник признања је Дејан Пејић, док је у клупској – АСК Ужице рели тим. У дициплини Рели, на овој додели уручено је признање и Тому Никитовићу за освојено друго место у класи II. Низ признања за Ужичане није се завршио само на представницима домаћих клубова, па су се, међу добитницима нашли и остали наши возачи који су сезону завршили у клубовима у Београду и Чачку: Лука Которчевић и Дучић Александар. Лука је у сезони 2017. остварио прво место у релију у класи II, треће место у Генералном пласману и друго место у брдским тркама у класи III, а Дучић –прво место у класи IV у дисциплини Рели.

Сувозачи из Ужица такође су у самом државном врху па је Дејан Голић, сувозач Александра Дучића носилац признања за најбољег сувозача у Генералном пласману, други у класи IV, а Дејан Пејић , сувозач Луке Которчевића, освојио је треће место у Генералном, и прво место у класи II .

На свечаној додели признања, уз обраћање председника АМСС, Мирка Бутулије и председника САКСС-а , Станише Лазарца, окупљеним такмичарима, функционерима и уваженим гостима из земље и иностранства, путем видео линка обратио се и Жан Тод, председник Светске аутомобилске федерације (ФИА) који је изаразио задовољство постигнутим у Србији у домену аутоспорта, истичући и „све значајнију улогу Србије у многим комисијама Светске аутомобилске федерације“. Свечаности је присуствовао и председник Светске мото федерације за Европу др Волфганг Срб, а српски државни врх представљао је министар Александар Вулин.

Поред награђених, треба поменути и остале возаче из Ужица који су током протекле сезоне приказали завидан потенцијал нашег града у најтрофејнијем ужичком спорту у историји: Ненада Милановића, Жељка Старчевића, Душана Ђоковића, Милоја Ђоковића, Ивана Печеничића у дисциплини Аутослалом, као и Ненада Мирковића, Дејана Крчевинца, Милоша Марјановића у дисциплини Рели.

Град Ужице ће у наредном периоду уприличити Свечани пријем за све награђене ужичке возаче, без обзира на клупску припадност, и на тај начин, у име свих Ужичана одати признање заслужним спортистима који сваким својим наступом и сваком победом на стазама широм Србије и даље златним словима бележе наставак историје ужичког аутоспорта.